22. september 2020
Jørgen Graven Nielsen, leder af Næstved Musikskole, forventer, at det nye harmoniorkester på Ll. Næstved Skole giver den første koncert til jul. Foto: Jens Wollesen
Jørgen Graven Nielsen, leder af Næstved Musikskole, forventer, at det nye harmoniorkester på Ll. Næstved Skole giver den første koncert til jul. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Næstved får skoleorkester i mesterklasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Næstved får skoleorkester i mesterklasse
Næstved - 07. februar 2018 kl. 10:46
Af Jan Søe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Skoleorkestre i Danmark står foran et gevaldigt løft. Efter sommerferien kan 10 skoler give gratis instrumental- og orkesterundervisning for hele klasser i skoletiden i det ambitiøse projekt OrkesterMester. Lille Næstved Skole, afd. Herlufholmsvej, er blandt de 10 skoler, der næste skoleår får OrkesterMester på skemaet.

De 10 frontløberskoler er udvalgt på baggrund af ansøgninger fra 16 kommuner. Hver af skolerne har sammen med den lokale musik- eller kulturskole og kommune forpligtet sig til at give instrumental- og orkesterundervisning for hele klasser i et flerårigt forløb. Instrumenterne er strygere, træblæsere, messingblæsere og melodisk slagtøj, de instrumenter, som indgår i et klassisk symfoniorkester.

På Ll. Næstved skole får to 3. klasser efter sommerferien OrkesterMester på skemaet. Eleverne kan vælge mellem kornet, klarinet og saxofon, senere udbygget med blandt andet trombone og tværfløjte. Projektet, der løber i en fireårig periode, sigter mod oprettelse af et decideret harmoniorkester på skolen.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk