26. marts 2019
Hvis Næstved Havn flytter til Ydernæs, står kommunen med et attraktivt areal få hundrede meter fra bymidten. Næste skridt bliver at lave et idékatalog over, hvad der skal ske med havnen. Foto: Jan Jensen
Hvis Næstved Havn flytter til Ydernæs, står kommunen med et attraktivt areal få hundrede meter fra bymidten. Næste skridt bliver at lave et idékatalog over, hvad der skal ske med havnen. Foto: Jan Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Næstved Havn er på vej til Ydernæs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Næstved Havn er på vej til Ydernæs
Næstved - 12. november 2018 kl. 07:31
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Havnen er på vej ud af Kanalen. Den politiske styregruppe bestående af borgmester Carsten Rasmussen (S), viceborgmester Klaus Eusebius Jacobsen (R) og Kristian Skov-Andersen (V), der tillige er formand for havnebestyrelsen, ventes kort inden jul at præsentere en plan for, hvad det vil koste at flytte hele Næstved Havn til industriområdet Ydernæs for enden af den 3,5 kilometer lange kanal, der forbinder byen med Smålandsfarvandet. Det skriver Sjællandske.

arrow Læs også: Havnen skal være byens ny bydel om 20-30 år

- Næstved Havn skal give mening, også når eller hvis vi flytter havnen til Ydernæs. Og spørger du mig, så synes jeg at havnen giver god mening. Den skaffer os både direkte og indirekte indtægter, så jeg ser frem til det videre arbejde med udflytning af havnen, siger Kristian Skov-Andersen.

Konsekvensberegningen på en eventuel kommende udflytning af havnen til Ydernæs er samtidig første skridt i arbejdet med at byudvikle havnen. Flytter havnen til Ydernæs står kommunen med et areal, hvor der kan bygges boliger med vandudsigt, få hundrede meter fra bymidten. Derfor skal der udarbejdes en helhedsplan for byudvikling af arealerne omkring havnebassinerne. Samtidig skal der laves et idékatalog som beskriver de mulige fremtidige bebyggelser på havnen. Det arbejde ventes at være færdigt i løbet af foråret 2019.

Næstved Havn blev indviet 21. maj 1938, hvor kongeskibet Dannebrog med hele den kongelige familie sejlede under broen i Karrebæksminde. Nu kan havnen være på vej ud af byen igen. Økonomiudvalget orienteres om planerne i dag mandag.

arrow Havneformand: Vi kan lære meget af Horsens
20. november 2018 kl. 07:26 Opdateret: kl. 16:49
arrow Næstved Havn henter inspiration i Horsens - husk almene boliger
19. november 2018 kl. 16:03 Opdateret: kl. 13:12

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk