18. oktober 2021
Søren Hansen er kommet et skridt tættere på en udvidelse af sin svinefarm på Højbjergvej 10A ved Fuglebjerg, efter Næstved Byråd tirsdag aften stemte ja til en miljøgodkendelse.
gallery icon

Se billedserie

Søren Hansen er kommet et skridt tættere på en udvidelse af sin svinefarm på Højbjergvej 10A ved Fuglebjerg, efter Næstved Byråd tirsdag aften stemte ja til en miljøgodkendelse.
Foto: Annemette Drue
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Næstved Byråd siger ja til udvidelse af svinefarm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Næstved Byråd siger ja til udvidelse af svinefarm
Opdateret 26. februar 2015 kl. 14:05
Næstved - 25. februar 2015 kl. 09:09
Af Mia Than West

Søren Hansen har fået grønt lys til at udvide sin svinefarm på Højbjergvej 10A ved Fuglebjerg vest for Næstved. Et flertal i Næstved Byråd besluttede tirsdag aften at godkende udkastet til den miljøgodkendelse, som Næstved Kommune har arbejdet på, siden svineproducent Søren Hansen tilbage i juli 2014 søgte om tilladelse til at udvide sin svineproduktion.

Enhedslisten og Dansk Folkeparti stemte som de eneste partier imod. Thor Temte kaldte sagen for »magtfordrejning«, og Niels Kelberg kæmpede ihærdigt for grundvandet.

- Det er tankevækkende, at jo mere jeg læser sagen, jo mere lugter det af en forhåndsgodkendelse. Jeg vil have sagen afprøvet i statsforvaltningen, sagde Niels Kelberg.

arrow Læs også: Gefion anklager politikere for at hæve sig over loven
Belært om at sige ja

I sager om husdyrbrug er det normalt en administrativ beslutning, hvorvidt der med udgangspunkt i den gældende lovgivning på området kan gives tilladelse eller ej. I sagen fra Højbjergvej har kommunen på baggrund af den store bevågenhed vurderet, at politikerne skal involveres.

Mette Stensgaard-Christensen, Hanne Sørensen og Helle Jessen fra Socialdemokraterne samt Niels Kelberg fra Dansk Folkeparti og Thor Temte fra Enhedslisten stemte alle nej til udvidelsen af svinefarmen, da Teknisk Udvalg havde sagen på dagsordenen den 19. januar. Helle Jessen forklarede, hvorfor hun nu stemte ja:

- Når jeg stemmer ja, har jeg ikke taget politisk stilling til en svinefarm. Jeg er blevet belært om, at sådan en sag skal man sige ja til. Jeg er ikke blevet »banket på plads« af mit parti, men af ministeriet, konstaterede Helle Jessen, der opfordrede nej-sigerne til at prøve sagen i Natur- og Miljøklagenævnet.

Niels Kelberg kaldte det en ko-vending og gjorde et ihærdigt forsøg på at få sagen sendt tilbage til Teknisk Udvalg. Og flere af byrådspolitikerne talte om landbruget som en del af erhvervslivet.

Læs mere om sagen i Sjællandske, onsdag.

arrow 69.000 svin - 0 klager
21. januar 2015 kl. 06:00 Opdateret: kl. 14:08
arrow Byrådet skal beslutte om Søren må have 58.000 svin
20. januar 2015 kl. 08:25 Opdateret: kl. 15:50
arrow Nabofrygt for gyllestank og fluesværme
20. oktober 2014 kl. 06:00 Opdateret: kl. 14:02
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk