21. november 2017
- De truede mig med en politianmeldelse, hvis jeg gik i gang med renovering, siger Leif Crone Hansen, der ønsker at ombygge sit sommerhus på Lungshave 33. Foto: Anna C. Møhl
- De truede mig med en politianmeldelse, hvis jeg gik i gang med renovering, siger Leif Crone Hansen, der ønsker at ombygge sit sommerhus på Lungshave 33. Foto: Anna C. Møhl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Næser til paragrafryttere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Næser til paragrafryttere
Næstved - 18. marts 2017 kl. 05:38
Af Mogens Lorentzen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Min tillid til systemet har fået et alvorligt knæk. Jeg synes, at det er svært at tage kommunen seriøst. Nu har jeg to gange vundet over paragrafrytterne.

Det siger sommerhusejer Leif Crone Hansen, der siden 2015 har kæmpet med Næstved Kommunes byggeforvaltning om at få lov til at renovere sit gamle sommerhus i Karrebæksminde.

Det ligger på en lille kommunal ejet grund tæt på stranden. Huset er kun 40 kvadratmeter, og Leif Crone Hansen ønsker en totalrenovering, men det betragter Næstved Kommune som et nybyggeri, og så kan afstanden til skel ikke overholdes.

To gange har Næstved Kommune nægtet byggetilladelse, og to gange har Statsforvaltningen underkendt kommunens sagsbehandling.

- Næstved Kommune har fået to næser. De er noget større end den, som trafikministeren fik for nylig. Statsforvaltningen fastslår, at kommunen skal tage et helhedshensyn. Det betyder, at kommunens folk skal se på omgivelserne. Hvad har andre gjort? Og hvordan ser området ud? Det har kommunen ikke gjort i min sag. Man har bare sagt nej. Jeg forstår ikke, hvad jeg har gjort de paragrafryttere. Nu har jeg vundet igen. Og den sidste sejr er større end den første, siger Leif Crone Hansen til Sjællandske.

Han klagede til Statsforvaltningen, som underkendte Næstved Kommunes afgørelse. Kommunen fastholdt afgørelsen, som nu for anden gang er underkendt af Statsforvaltningen. Og givet ham medhold. Kommunen skal genvurdere sagen og foretage en helhedsvurdering af området.

- Jeg betragter det som en stor sejr, siger Leif Crone Hansen.

Næstved Kommunes centerchef i Plan og Miljø, Pernille Balslev-Erichsen: - Vi er ikke stolte af den sag.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk