16. juni 2021
Formand Hanne Pontoppidan, Uddannelsesforbundet, slår fast, at det er lærerne der har krav på at få deres tilgodehavende som de første. Foto: Mikkel Østergaard
Formand Hanne Pontoppidan, Uddannelsesforbundet, slår fast, at det er lærerne der har krav på at få deres tilgodehavende som de første. Foto: Mikkel Østergaard
Foto: Mikkel Østergaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: NSI-lærere står først i køen efter konkurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NSI-lærere står først i køen efter konkurs
Opdateret 05. februar 2019 kl. 09:48
Næstved - 05. februar 2019 kl. 09:05
Af Robert Andersen

Udlicitering er bestemt ikke Hanne Pontoppidans livret. Hun mener, at det er den direkte vej mod bunden. Hun er for formand for Uddannelsesforbundet, der repræsenterer en lang række af de lærere, der er kommet i klemme efter Næstved Sprog- og Integrationscenters (NSI) konkurs.

arrow Læs også: Kommunen får bøde på 50.000 kroner for at lyve

- Det er en negativ spiral. Man skal ikke have gået mange år i skole, før man ved, at det naturligvis går ud over kvaliteten. Det går ud over kvaliteten af undervisningen og giver stressede lærere, og i sidste ende går det ud over integrationen, siger hun på baggrund af den nylige konkurs, der tilsyneladende er sat i gang, efter at NSI tabte udbudsrunden i efteråret 2018 til konkurrenterne fra Lær Dansk.

Dette satte en stribe dominoeffekter i gang med retssager og politianmeldelser Næstved Kommune og NSI imellem, og sagen kulminerede, da NSI indgav konkursbegæring mod sig selv tidligere i år.

Formand for NSI, Birgit Terp, har tidligere her i Sjællandske sået tvivl om, hvorvidt der er penge til at betale alle de ansattes løn, mens hun mente, at de resterende kreditorer ville blive holdt skadesløse. Formand for Uddannelsesforbundet, Hanne Pontoppidan påpeger, at det er hendes medlemmer, der kommer i første række.

- Der er ingen tvivl om, at de skal betale lærerne først. De har et priviligeret krav. Det står helt klart i konkursloven, siger hun.

arrow Sprogskole trækker stikket: Der er ingen flygtninge
12. juni 2020 kl. 11:05 Opdateret: kl. 08:23
arrow Skatteydere modtager millionregning efter sprogskoles konkurs
06. juni 2019 kl. 12:00 Opdateret: kl. 11:46
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk