6. juni 2020
Slut med køb og salg i den populære Facebook-gruppe »4700 Alt er tilladt«, som nu er omdøbt til »Hyggegruppen 4700«.
gallery icon

Se billedserie

Slut med køb og salg i den populære Facebook-gruppe »4700 Alt er tilladt«, som nu er omdøbt til »Hyggegruppen 4700«.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mystisk navneskift på Facebook: Populær gruppe nedlagt og genopstået

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mystisk navneskift på Facebook: Populær gruppe nedlagt og genopstået
Næstved - 20. maj 2020 kl. 11:30
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En af Danmarks største køb- og salgsgrupper på Facebook »4700 Alt er tilladt« med flere end 58.000 medlemmer er nedlagt, omdøbt og genopstået.

arrow Læs også: Biernes internationale dag: - Uden bier ville menneskeracen sulte

Er du forvirret - så læs endelig videre.

I sidste måned jublede stifteren af den populære Facebook-gruppe, Tommy Nielsen, ellers over eksplosiv succes, da siden stak helt af med 289.000 indlæg fra brugere, som kedede sig under coronakrisen og derfor delte hvad-som-helst med hvem-som-helst.

- Det er helt vildt og skideskægt, fortalte den 44-årige administrator fra Næstved om gruppen, hvor alt var tilladt, bortset fra utilsløret racisme, salg af kæledyr og trusler på livet.

Artiklen fortsætter under faktaboksen

Eksperten siger:
Filip Wallberg er lektor i journalistik og ekspert i digitale og sociale medier ved Syddansk Universitet. Han siger følgende om grupper på Facebook:

- Grupper på Facebook er lidt ligesom Det Vilde Vesten. Hver gruppe har en sherif i form af en administrator, og det er ham eller hende, der bestemmer reglerne i gruppen.

Det eneste medlemmerne kan gøre, hvis de ikke er tilfredse med reglerne, er at tage deres profil og gå - altså melde sig ud af gruppen.


Så kan man finde en anden gruppe med en anden sherif, der har nogle andre regler, som man måske bedre kan lide, eller lave sin egen gruppe.
Ikke sjovt mere

Men nu er det åbenbart ikke sjovt længere. Tommy Nielsen fortæller, at han har foræret siden væk til to nye administratorer - en fra Odense og en fra København - og at siden har skiftet navn til »Hyggegruppen 4700« - en gruppe, hvor alt ikke længere er tilladt. Der er nemlig udstedt forbud mod køb og salg. I stedet er siden nu primært en platform for annoncørbetalt indhold. Rygterne svirrer om at Tommy Nielsen har solgt gruppen og altså fået penge for den populære platform, der rækker ud til tusindvis af brugere på nettet. Men det bliver blankt afvist af den arbejdsløse tidligere administrator.

- Jeg blev bare træt af alt det bøvl og gider ikke mere, derfor har jeg foræret siden væk ganske gratis, siger Tommy Nielsen.

Medlemmer smidt ud

De nye administratorer har også luget ud i medlemsskaren. Dennis Boye Jensen fra Jensen Bakery er en af dem, der flittigt har brugt »4700 Alt er tilladt«. Primært til salg af friskbagte rundstykker og deling af en masse synspunkter. Han er nu blevet kylet ud af gruppen uden nogen videre forklaring.

- Det var ellers en herlig gruppe, hvor man kunne få luft for hvad-som-helst og i tilgift kunne jeg også få nye kunder i butikken. Nu er det slut, så jeg er glad for at der er stiftet en ny gruppe under samme navn »4700 Alt er tilladt«. Den kan vi ikke undvære her i byen, siger Dennis Boye Jensen.

Genopstandelsen

Der gik nemlig nøjagtigt et døgn før en ny administrator havde taget over og gendannet gruppen, hvor alt er tilladt - inklusive køb og salg. Manden bag er Anders Nielsen, en 23-årig studerende her fra byen og den genopstande platform tilbyder på ny gratis annoncering af legetøj, supermandsdragter og blondeundertøj - og hvad folk ellers har liggende på lager.

- Jamen jeg tænkte det kan ikke passe, at så populær en gruppe pludselig skifter navn og at køb og salg forsvinder. Derfor har jeg genskabt gruppen og har allerede rundet flere end 4.000 medlemmer, fortæller Anders Nielsen.

Så »4700 Alt er tilladt« er både nedlagt og genopstået under samme navn, mens det ikke er lykkedes Sjællandske at komme i kontakt med de nye administratorer af »Hyggegruppen 4700« - i forsøget på at opklare, hvad det hele går ud på.

arrow BonBon-Lands 41-årige direktør er gået bort
19. maj 2020 kl. 14:02 Opdateret: kl. 14:03
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk