30. oktober 2020
Vagtselskabet holder fortsat øje på Mina Hindholm Efterskole, fortæller forstander Ahmet Deniz, der er sikker på, at efterskolen nok skal få flere elever end de nuværende 35. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Vagtselskabet holder fortsat øje på Mina Hindholm Efterskole, fortæller forstander Ahmet Deniz, der er sikker på, at efterskolen nok skal få flere elever end de nuværende 35. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Muslimsk efterskole får færre elever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Muslimsk efterskole får færre elever
Næstved - 23. september 2017 kl. 18:30
Af Mia Than West

Skoleåret hos Mina Hindholm Efterskole er i fuld gang. Og den første måneds tid er gået væsentligt mere stille for sig end sidste år. Her blev den muslimske efterskole ved Fuglebjerg af flere omgange ramt af racistisk motiveret hærværk allerede i den første uge af skoleåret. Efterskolen hyrede efterfølgende et vagtselskab, som patruljerede på skolens område om natten for at skabe tryghed og holde ubudne gæster væk. Der blev også sat videoovervågning og projektører op.

arrow Læs også: Muslimsk efterskole er lukket på grund af for lavt elevtal

Det har tilsyneladende virket, for der har ikke været flere episoder.

- Det har hjulpet os. Heldigvis. Det går stille og roligt. Vi havde et heftigt år sidste år, men i år er der kommet mere ro på også i elevflokken, fortæller forstander på efterskolen, Ahmet Deniz, til avisen.

Mina Hindholm Efterskole startede tilbage i august 2014. Efterskolen har dermed taget hul på fjerde skoleår. Med blot 35 elever indmeldt på skolen er der færre elever end de tidligere år. Forstanderen er dog fortrøstningsfuld. Tendensen har de foregående år har været, at der kommer flere elever til, da skolen optager elever løbende.

Sidste år sluttede elevantallet på 48. Ahmet Deniz håber, de når derop igen - og gerne højere. Han er dog ikke i tvivl om, at hærværket på Mina Hindholm sidste år samt omtalen af de muslimske friskoler, der kom under særligt skærpede tilsyn i sommer og skabte en masse debat i medierne, har været medvirkende til, at færre elever har søgt om optagelse på den muslimske efterskole i år.

- Det har haft negativ påvirkning hos forældrene. Det er der slet ingen tvivl om, fastslår han.

Selv om efterskolen tager udgangspunkt i et muslimsk menneske- og livssyn, er skolen for alle uanset religiøs baggrund. Dagligdagen ligner andre efterskoler med undervisning i helt almindelige fag som dansk, engelsk og matematik.

- Vi er ikke et opholdssted. Vi prøver at hjælpe eleverne og styrke deres faglighed og det sociale sammenhold. Vi stiler efter venlighed, respekt og selvstændighed, siger forstanderen.

Mina Hindholm Efterskole holder »Efterskole og nabodag« søndag den 24. september i forbindelse med Efterskolernes Dag. Alle er velkommen til at besøge efterskolen mellem kl. 16-19. Adressen er Hindholmvj 19, 4250 Fuglebjerg.

arrow Opfordring til elever: Vis respekt for hinanden uanset religion
02. november 2017 kl. 11:20 Opdateret: kl. 08:41
arrow Politiet tættere på opklaring af racistisk hærværk på efterskole
15. december 2016 kl. 08:45 Opdateret: kl. 08:52
arrow Politiet offentliggører foto af gerningsmændene bag skolehærværk
06. november 2016 kl. 11:16 Opdateret: kl. 16:51
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk