20. november 2017
I forbindelse med udstillingen »Strikket Renæssance«, der åbnede lørdag 14. oktober i Boderne i Næstved, kan man selv prøve at strikke og hækle. Her viser Lise Mogensen (tv.) og Anette Syska eksempler på hæklede sjaler, der er lavet uden brug af pinde. Foto: Per Witt
gallery icon

Se billedserie

I forbindelse med udstillingen »Strikket Renæssance«, der åbnede lørdag 14. oktober i Boderne i Næstved, kan man selv prøve at strikke og hækle. Her viser Lise Mogensen (tv.) og Anette Syska eksempler på hæklede sjaler, der er lavet uden brug af pinde. Foto: Per Witt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Museerne bejler til nye målgrupper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Museerne bejler til nye målgrupper
Næstved - 18. oktober 2017 kl. 12:17
Af Per Witt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ved direkte kontakt til især sårbare grupper af medborgere er tre museer i regionen, Østsjællands Museum, Museum Lolland-Falster og Museum Sydøstdanmark, herunder det lokale Næstved Museum, bejles til disse nye brugere, som museerne kan tilbyde deres ekspertise. Tiltaget, der er et forskningsprojekt, kører i år og næste år og har overskriften Kulturland.

I projektet, som man kan finde på hjemmesiden kulturland.nu, inviteres disse grupper, der kan være børn med diagnoser, mennesker i rehabiliteringsforløb efter sygdom, ensomme mænd m.fl. til specielle og individuelt tilrettelagte arrangementer sammen med museets formidlere.

Der udvikles specielle undervisningsforløb, rundvisninger, foredrag eller egentlige udflugter der tilpasses de specielle behov eller krav, de måtte have. Man kan booke en event via www.kulturland.nu, og de kan eksempelvis foregå på museet, på skoler eller i institutioner.

- Man skal blot huske, at vi ikke er behandlere men formidlere. Formålet er også det ganske enkle at tilbyde inspirerende indhold hvor samvær med ligesindede om både natur- og kulturelle oplevelser er i højsædet, siger Anette Syska.

Med i projektet lokalt har blandt andre været Lise Mogensen, der er uddannet lærer men ansat i virksomhedspraktik på museet. Hun har lavet undervisningsbeskrivelser for specielt børn med diagnoser og skoler i forbindelse med den aktuelle udstilling »Strikket Renæssance« i Boderne, hvor der ikke blot vises strik på museet men også laves en slags strikkecafé for både børn og voksne med undervisning i forskellige strikkeformer.

- Børn kan prøve at hækle uden pinde men også kræftramte efter kemoterapi kan have svært ved at bruge fingre og arme som før. Her viser vi hvordan man kan hækle alligevel, siger Lise Mogensen.

Der er planlagt strikkecafé for børn med kyndig vejledning 20. oktober og 15. november kan man høre om strikkens historie.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk