11. december 2017
I forbindelse med udstillingen »Strikket Renæssance«, der åbnede lørdag 14. oktober i Boderne i Næstved, kan man selv prøve at strikke og hækle. Her viser Lise Mogensen (tv.) og Anette Syska eksempler på hæklede sjaler, der er lavet uden brug af pinde. Foto: Per Witt
I forbindelse med udstillingen »Strikket Renæssance«, der åbnede lørdag 14. oktober i Boderne i Næstved, kan man selv prøve at strikke og hækle. Her viser Lise Mogensen (tv.) og Anette Syska eksempler på hæklede sjaler, der er lavet uden brug af pinde. Foto: Per Witt
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Museer jagter nye målgrupper: Ensomme mænd og børn med diagnoser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Museer jagter nye målgrupper: Ensomme mænd og børn med diagnoser
Opdateret 13. oktober 2017 kl. 09:06
Næstved - 13. oktober 2017 kl. 08:59
Af Per Witt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det lokale museum i Næstved kan mere end at præsentere arkæologiske opgravninger i montrer eller vise hvor dygtige vi var før i tiden til at snitte i træ, forme fabeldyr i keramik eller hækle egnsdragter.

arrow Læs også: Museum afholder høstmarked

I mange år har der været vist særudstillinger med samtidskulturelle spidsfindigheder og været rundvisninger og foredrag for interesserede, men nu går museet - og museerne i hele område - målrettet efter et nyt kundesegment.

Ved direkte kontakt til især sårbare grupper af medborgere er tre museer i regionen, Østsjællands Museum, Museum Lolland-Falster og Museum Sydøstdanmark, herunder det lokale Næstved Museum, ved at få tag i disse nye brugere, som museerne vil tilbyde deres ekspertise. Tiltaget, der er et forskningsprojekt, kører i år og næste år og har overskriften Kulturland.

I projektet Kulturland, som man kan finde på hjemmesiden kulturland.nu, inviteres disse grupper, der kan være børn med diagnoser, mennesker i rehabiliteringsforløb efter sygdom, ensomme mænd m.fl. til specielle og individuelt tilrettelagte arrangementer sammen med museets formidlere.

- Vi inviterer gæster indenfor, der i deres situation ikke synes, de har mulighed for eller overskud til at bruge vore museer eller svært ved at orientere sig i en sårbar situation. Dem vil vi gerne formidle oplevelser på en tryg og hensyntagende måde, hvor de sammen med ligesindede kan få en kulturel oplevelse, siger kommunikationsansvarlig i Næstved Museum Anette Syska.

Der udvikles kort sagt specielle undervisningsforløb, rundvisninger, foredrag eller egentlige udflugter der tilpasses de specielle behov eller krav, de måtte have. Det kan eksempelvis foregå på museet, på skoler eller i institutioner.

- Man skal blot huske, at vi ikke er behandlere men formidlere. Formålet er også det ganske enkle at tilbyde inspirerende indhold hvor samvær med ligesindede om både natur- og kulturelle oplevelser er i højsædet, siger Anette Syska.

arrow Renæssance-strik på museet
11. oktober 2017 kl. 20:50 Opdateret: kl. 13:31
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk