21. oktober 2020
Det blev bilen, der vandt over toget. Benedikte Sveigaard har taget konsekvensen af aflysninger og forsinkelser på Lille Syd og investeret i en fin lille Citroen C1. Foto: Privat
Det blev bilen, der vandt over toget. Benedikte Sveigaard har taget konsekvensen af aflysninger og forsinkelser på Lille Syd og investeret i en fin lille Citroen C1. Foto: Privat
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mundbindskrav og forsinkelser gjorde udslaget: Skifter toget ud med en rap lille pendlerbil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mundbindskrav og forsinkelser gjorde udslaget: Skifter toget ud med en rap lille pendlerbil
Næstved - 24. august 2020 kl. 11:40
Af Kim Palm

Kravet om mundbind i al offentlig transport og vedvarende bøvl og forsinkelser med tog og bus har fået Benedikte Sveigaard til at investere i en bil.

arrow Læs også: Det er chaufførens ansvar at sikre, bussen ikke er overfyldt

Nyerhvervelsen, en spritny Citroen C1 til 82.000 kroner, skal erstatte tog og bus til teologistudiet i København og jobbet som kirkesanger i Helsingør.

- I tre et halvt år har jeg pendlet med tog og bus. Men siden sporlukningen mellem Næstved og Ringsted har jeg ofte siddet og trippet i toget på Lille Syd og tænkt, åh nej ikke flere forsinkelser. Som kirkesanger går det jo ikke at komme for sent til bryllupper og begravelser, siger Benedikte Sveigaard.

Nej tak til togbus

Alternativet med togbus til Ringsted har hun kun sjældent benyttet sig af.

- I bussen sidder folk virkelig tæt. Det er rigtigt ubehageligt i den her coronatid, og da jeg bor hjemme hos mine forældre, der begge er oppe i 80'erne, kan jeg ikke komme hjem og være smittet med corona. Derfor blev det bilen, siger den 43-årige teologistuderende.

Økonomisk hænger skiftet fra tog til bil også fint sammen for Benedikte Sveigaard. Udgiften til pendlerkort går i stedet til afdrag på bilen, så nu triller den lille hvide Citroen i fast rutefart mellem hjemmet i Brandtsgade og teologistudiet i København og videre op til Helsingør, hvor hun synger i byens kirke.

- I bilen kan jeg sidde og skråle med på sangene i bilradioen. Det kunne jeg ikke i toget. Eneste ulempe er at jeg ikke kan sidde og sove i bilen. Det kunne jeg trods alt i toget.

Benedikte Sveigaard er langtfra den eneste, der er konverteret til fire hjul. I Næstved Pendlerklubs Facebook-forum er der flere beretninger fra ellers trofaste togpendlere, som har købt bil for at nå frem til arbejdspladserne i hovedstadsområdet. Og borgmester Carsten Rasmussen (S) forstår dem godt.

- At Banedanmark begynder at grave Baltic Pipes naturgasrør ned under Lille Syd i en tid med sporlukning mellem Næstved og Ringsted er rigtig dårlig timing. Det er som om den ene afdeling af Banedanmark ikke aner, hvad den anden laver, siger borgmesteren, som nu har kontaktet tre lokalt valgte folketingsmedlemmer, Magnus Heunicke (S), Anne Valentina Berthelsen (SF) og Zenia Stampe (RV) for at få dem til at gøre noget.

Udfordringerne for de trængte togpendlere varer foreløbig frem til 29. november, hvor Banedanmark efter planen genåbner sporet mellem Næstved og Ringsted.

arrow Forældre raser: Skoleelever proppes ind i fyldte busser
29. august 2020 kl. 04:48 Opdateret: kl. 16:58
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk