2. juli 2020
Det bliver gratis at parkere i kommunens to nye P-huse i bymidten, fortalte udvalgsformand Daniel Lillerøi på borgermødet torsdag. Fotos: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Det bliver gratis at parkere i kommunens to nye P-huse i bymidten, fortalte udvalgsformand Daniel Lillerøi på borgermødet torsdag. Fotos: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Muggen stemning på borgermøde: Nye P-huse ødelægger bymidten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Muggen stemning på borgermøde: Nye P-huse ødelægger bymidten
Næstved - 01. november 2019 kl. 06:00
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vi skal være flere, der bor midt i byen. Det vil skabe liv i butikkerne og gang i gaden.

arrow Læs også: DEBAT: Et Næstved for alle

Den synes de fleste at være med på.

Men bedømt ud fra stemningen på borgermødet om fortætning af Rådmandshaven, så er det særligt de to planlagte P-huse i fire etager, der vækker vrede blandt naboerne.

- Vi mister vores dejlige udsigt og bliver hegnet inde af et stort parkeringshus. Vores ejerlejligheder falder i værdi og bliver helt usælgelige. Derfor synes vi I skal grave P-husene ned, lød det fra flere i den tætpakkede forsamling i Rådmandshavens administrationsbygning torsdag aften.

Men grundpriserne i Næstved er ikke til nedgravede parkeringshuse. Det bliver simpelthen for dyrt og det vil være umuligt at lokke investorer til bymidten, hvis de mødes med krav om nedgravede parkeringshuse, fortalte arkitekt og byplanlægger Tore Klitgaard.

- Som byplanlægger er det et drømmescenarie med nedgravede parkeringshuse. Men kvadratmeterpriserne i Næstved er slet ikke til den slags byggeri, lød det fra byplanlæggeren.

Formanden for Plan- og erhvervsudvalget, Daniel Lillerøi, kunne dog berolige de mange fremmødte med, at kommunen ikke har planer om at tage betaling for at svinge ind i de to kommende parkeringshuse, på Dania og i Rådmandshaven.

- Som udgangspunkt bliver det gratis at parkere inde midt i byen, sagde Lillerøi, der slog fast at der heller ikke kommer almennyttige boliger i fortætningen på begge sider af Rådmandshaven.

- Vi ønsker især at tiltrække økonomisk stærke borgere til kommunen. Dem mangler vi og nu giver vi dem muligheden, sagde Lillerøi.

Dermed bliver det udelukkende op til private investorer at løfte kommunens planer ud fra nydelige visioner på papir til konkret handling.

- Og hvad med alle os, der er kommet op i alderen - er der tænkt på os i den der plan, lød det i forsamlingen.

Det er der, forsikrede Lillerøi. I flere af boligbyggerierne er der indtænkt elevatorer og der vil også blive tænkt andre tanker i retning af seniorvenlige boliger i bymidten, forsikrede formanden for Plan- og Erhvervsudvalget.

Høringsperioden om fortætning af bymidten og byggeri af i alt 180 nye boliger på begge sider af Rådmandshaven udløber den 18. november. Du kan give dit besyv med på kommunens hjemmeside: Blivhoert@naestved.dk.

arrow Vildt byggeboom: For 173 millioner mursten og beton
31. oktober 2019 kl. 12:57 Opdateret: kl. 10:31
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk