12. december 2017
Her er den - linjeføringen for den kommende motorvej mellem Næstved og Sydmotorvejen i Rønnede. Tegning: Vejdirektoratet
gallery icon

Se billedserie

Her er den - linjeføringen for den kommende motorvej mellem Næstved og Sydmotorvejen i Rønnede. Tegning: Vejdirektoratet
Foto: Lene Nøhr Michelsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Motorvej i etaper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Motorvej i etaper
Næstved - 20. april 2017 kl. 06:24
Af Mogens Lorentzen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er et kæmpe skridt for Næstveds fremtid. Nu ved vi, hvor motorvejen skal anlægges. Og det giver klarhed for de mange mennesker, som har levet i usikkerhed i mange år. En god dag for Næstved.

arrow Læs også: Bylaug søger fri proces: Vil lægge sag an mod Vejdirektoratet

Det siger borgmester Carsten Rasmussen (S) efter at regeringen sammen med folketings trafikpartier valgte linje A for den fremtidige motorvej mellem Næstved og Rønnede. Med beslutningen følger regeringen anbefalingen fra Vejdirektoratet og byrådene i Næstved og Faxe. Også Næstved Erhvervsforening bakker op om linje A.

Og ikke alene har trafikpartierne valgt linje A, men også besluttet at gå i gang med forhånds-ekspropiering af arealer. Det betyder, at hvis man bor på linje A og allerede nu er interesseret i at afhænde jord, så skal man henvende sig til Vejdirektoratet.

- Der er afsat en pulje på 56 millioner kroner til ekspropriering. Beslutningen om at vælge linje A betyder, at beboere langs de andre linjeføringer kan ånde lettet op, siger den tidligere transportminister Magnus Heu­nicke (S), der onsdag var med til at forhandle linje-føringen på plads. Det var også ham, der i 2014 som transportminister fik afsat de første 350 millioner kroner til motorvejen. Og de penge er der stadig.

Magnus Heunicke glæder sig over, at debatten om linjeføring nu er slut. Næste step bliver at finde flere penge til motorvejs-projektet. Den samlede vej mellem Næstved og Sydmotorvejen i Rønnede er beregnet til at koste 1,6 milliarder kroner. Onsdag lykkedes det ikke at finde pengene.

Vejdirektoratet har regnet på en etape-opdeling af motorvejs-projektet. Og det er muligt at bygge en første etape fra Næstved mod Rønnede til 650 millioner kroner.

På spørgsmålet om, hvornår det egentlige anlægsarbejde kan starte, lyder det mest optimistiske bud fra Magnus Heunicke:

- Alt er undersøgt. Og projektet har en god samfundsøkonomi. Så en start i 2019 er mulig, siger den tidligere transportminister.

Borgmester Carsten Rasmussen fastslår, at der stadig skal presses på for at få motorvejsprojektet i gang.

- Vi er kommet meget nærmere, men det er vigtigt at fastholde presset. Vi er med i en benhård prioritering med andre projekter. Der har været snakket motorvej til Rønnede i måske 50 år. Og særlig seriøst de sidste 10-15 år. Vi er kommet et stort skridt videre. Og det er vigtigt at linjeføringen nu ligger fast, siger Carsten Rasmussen til Sjællandske.

arrow Ingen motorvejs-penge til erhvervsfolk
21. april 2017 kl. 07:35 Opdateret: kl. 07:35
arrow Regering enig om en nordlig Næstved-Rønnede-motorvej
19. april 2017 kl. 14:52 Opdateret: kl. 14:52
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk