4. august 2021
Hvor er motorvejen blevet af? Det spørgsmål vil en delegation fra Næstved gerne have svar på, når de besøger transportministeren i næste måned. Illustration: Næstved Erhvervsforening
gallery icon

Se billedserie

Hvor er motorvejen blevet af? Det spørgsmål vil en delegation fra Næstved gerne have svar på, når de besøger transportministeren i næste måned. Illustration: Næstved Erhvervsforening
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Motorvej: Githa baner vej for møde med transportministeren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Motorvej: Githa baner vej for møde med transportministeren
Næstved - 07. juli 2020 kl. 16:37
Af Kim Palm

Hvor er motorvejen til Rønnede blevet af?

arrow Læs også: Motorvejsmøde aflyst: Ministeren kunne ikke finde et ledigt lokale

Det spørgsmål er vi mange, der efterlyser svar på. Og måske bliver vi klogere i næste måned. For her har Nye Borgerliges Githa Nelander nemlig banet vej for et møde med transportminister Benny Engelbrecht (S) om de 15 kilometer firesporet asfalt mellem Næstved og Rønnede, der forsvandt da regeringen skiftede farve fra blå til rød.

- Jeg fornemmer, at mange hernede er ved at give op. De tror ikke på motorvejen længere. Derfor har jeg taget initiativ til mødet med transportministeren - med deltagelse af borgmester Carsten Rasmussen og lederne af samtlige partier i byrådet - undtagen Enhedslisten, fortæller Githa Nelander.

Mødet finder sted fredag den 21. august, hvor delegationen fra Næstved, der også tæller LO og Næstved Erhvervsforening, er blevet lovet 40 minutters taletid.

Transportforlig 2021

Mødet kommer præcis et år efter, at borgmester Carsten Rasmussen og formanden for Næstved Erhvervsforening, Torben Johansen, bankede på hos den nyudnævnte transportminister for at slå til lyd for Rute 54.

- Jeg tror vi har et trafikforlig inden næste kommunalvalg i november 2021 - ellers er vi i hvert fald mange borgmestre, der begynder at bide negle. I sidste uge havde jeg besøg af Dansk Byggeri og den del af branchen, der bygger broer og veje, har ikke særlig travlt og venter også bare på, at noget kommer til at ske, så jeg håber og tror, at transportministeren vil se vores vej, siger Carsten Rasmussen.

Stormøde

Sideløbende med lokalpolitikernes møde med transportministeren er der også gang i lobbyarbejdet hos Næstved Erhvervsforening og formand for Motorvej NU, Torben Johansen. Her er der planlagt et stormøde med deltagelse af samtlige partier på Christiansborg på Grønnegade Kaserne mandag den 28. september.

- Det bliver spændende kan jeg godt garantere. Vi har nemlig bedt Institut for Fremtidsforskning om en analyse af, hvordan Næstved vil se ud om 10 år uden motorvej. Jeg tror det bliver dyster læsning, men samtidig en understregning af, hvor vigtigt det er, vi får den motorvej, siger Torben Johansen.

SF bakker op

På Christiansborg har lobbyisterne samtidig sikret sig opbakning fra SF's Jakob Mark, der har lovet at kæmpe for motorvej til både Kalundborg og Næstved.

- Vi får besøg af Jakob Mark i næste måned. Det er et vigtigt parti at få med i folden, når motorvejen skal realiseres, siger Torben Johansen.

Motorvejsdebatten gik i stå, ligesom bilerne i myldretiden, da den socialdemokratiske transportminister Benny Engelbrecht straks efter sin tiltrædelse detonerede en mindre politisk bombe. Her annullerede han nemlig det trafikforlig, der blev indgået af den daværende regering og Dansk Folkeparti, hvor der blev lovet motorvej mellem Næstved og Rønnede med byggestart i år 2024.

Ekspropriation

Tilbage i april 2017 afsatte regeringen de første 366 millioner kroner til de 16 kilometer motorvej på Rute 54. De penge er bl.a. blevet brugt til forhåndsekspropriationer til husejere, hvis ejendomme berøres direkte af firesporet asfalt til Næstved.

Motorvejen vil koste 1,6 milliarder kroner - altså 0,1 milliard kroner pr. kilometer

arrow En busfuld politikere kræver motorvej tilbage på landkortet
12. august 2020 kl. 04:43 Opdateret: kl. 16:08
arrow Ny borgmesterkandidat skal giftes på lørdag
10. august 2020 kl. 14:31 Opdateret: kl. 11:21
arrow Debat: Det lover jeg dig, Elmer
08. august 2020 kl. 10:32 Opdateret: kl. 14:41
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk