23. juni 2021
Den syriske mor ønsker ikke at træde frem med billede og navn, men Sjællandske kender kvindes identitet. Foto: Robert Andersen
Den syriske mor ønsker ikke at træde frem med billede og navn, men Sjællandske kender kvindes identitet. Foto: Robert Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mor til fem bad tre gange om hjælp til sine sultne børn - ingen reagerede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mor til fem bad tre gange om hjælp til sine sultne børn - ingen reagerede
Opdateret 22. april 2016 kl. 20:24
Næstved - 21. april 2016 kl. 06:23
Af Robert Andersen

En 32-årig syrisk flygtning fortæller til Sjællandske, at hun tre gange henvendte sig til Næstved Kommune for at få hjælp, men fik besked på, at der ikke var hjælp at få.

arrow Læs også: Minister: Kommune kunne have hjulpet fattig flygtning

- Jeg sagde det tre gange. Du tog det ikke alvorligt.

Sådan sagde moren, da hun konfronterede en medarbejder fra Næstved Kommune under et møde tirsdag aften.

Forud var gået en periode, hvor kvinden, der er mor til fem børn, efter eget udsagn tre gange bad den pågældende medarbejder om hjælp til at få mad til sig selv og sine børn.

Børnene skulle efter sigende have været uden mad i to døgn, inden frivillige fra Venligboerne opdagede det og skaffede mad til familien.

Sjællandske har mødt den syriske kvinde på en adresse i Næstved. Her var hun med blandt andre sin bisidder Næstveds flygtningepræst Nete Rasmussen.

Den 32-årige mor til fem i alderen fem til 14 år kom til Danmark som FN-kvoteflygtning 24. februar i år.

Hun blev enke for tre et halvt år siden, da hendes man blev dræbt af Islamisk Stat. FN og Udlændingestyrelsen har udvalgt hende i en libanesisk flygtningelejr til at komme til Danmark.

Ved ankomsten til Næstved fik hun udleveret 3500 kroner, der skulle holde hende og de fem børn med mad og andre fornødenheder, frem til at de blev oprettet i det danske system med cpr-nummer, bankkonto og så videre. Herefter var de berettiget til integrationsydelse.

Men den 16. marts var hun løbet tør for penge og mad, hvorefter hun henvendte sig til den kommunale medarbejder, der afviste hende, fortæller kvinden.

Næstved Kommunes integrationschef, Rebecca Helqvist, og formand for Arbejdsmarkedsudvalget, Anette Brix (K), har tidligere fortalt, at de ikke var bekendt med sagen. Dette nye hændelsesforløb har de heller ikke hørt om. Anette Brix vil også undersøge den nye sag.

arrow Socialdemokrater foreslår sultekasse til flygtninge
08. maj 2016 kl. 11:55 Opdateret: kl. 15:59
arrow DF'er vil have Venligboere ud af flygtningebyer
20. april 2016 kl. 09:39 Opdateret: kl. 14:06
arrow Sygeplejerske: Syriske børn sulter i barakby
19. april 2016 kl. 07:38 Opdateret: kl. 13:29
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk