8. august 2020
- Det er meget sjovt, at vi har udgivet hver en bog i samme serie, siger Dorte Roholte (til højre). Hun er forfatter til Skøre Hjerter", mens datteren Louise Roholte står bag "Farlige Fotos". Begge bøger er en del af Sommerfugle-serien fra forlaget Carlsen.
gallery icon

Se billedserie

- Det er meget sjovt, at vi har udgivet hver en bog i samme serie, siger Dorte Roholte (til højre). Hun er forfatter til Skøre Hjerter", mens datteren Louise Roholte står bag "Farlige Fotos". Begge bøger er en del af Sommerfugle-serien fra forlaget Carlsen.
Foto: Claus Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mor og datter - og to gange forfatter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mor og datter - og to gange forfatter
Opdateret 05. februar 2015 kl. 12:07
Næstved - 12. juni 2012 kl. 08:07
Af Claus Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Næstved // Odense kan prale af H.C. Andersen, Rungsted havde Karen Blixen, og Allerød huser Jussi Adler-Olsen. Men Næstved og omegn kan også være med, når det gælder succesfulde forfattere. Endda et helt lille familiedynasti af slagsen.

I mere end 22 år har Dorte Roholte fra Bøgesø levet af at skrive blandt andet børne- og ungdomsbøger, krimier samt romantik og hverdagshistorier til diverse ugeblade, og for fire år siden fulgte datteren Louise Roholte trop.

Både mor og datter har netop udgivet hver en ungdomsbog på forlaget Carlsen, og mens »Farlige Fotos« er Louise Roholtes anden bog, har Dorte Roholte passeret de 50. Den seneste er »Skøre Hjerter«.

- Jeg er uddannet farmakonom, så jeg har slet ikke nogen baggrund for at skrive. I gymnasiet var jeg rastløs og gad ikke lave lektier, men da jeg havde født min søn Simon og havde orlov fra det apotek, hvor jeg arbejdede, tog jeg et HF-kursus, fortæller 54-årige Dorte Roholte.

- Jeg fik 13 i dansk stil, og bagefter ringede min censor og anbefalede mig at gøre noget mere ved skriveriet. Så fik jeg udgivet to børnebøger og solgt nogle ugeblads-noveller - og jeg kom aldrig tilbage til apoteket...
arrow Læs også: To års indsats bag ny spændende trilogi
Tætte kolleger
Det stod heller ikke ligefrem skrevet nogen steder, at 29-årige Louise Roholte skulle blive forfatter. Hun er uddannet bachelor fra Handelshøjskolen, har været elev hos Mærsk, samt arbejdet på et reklamebureau og i Lagkagehuset.

- Jeg mailede meget med min mor, og hun sagde, at jeg havde en god skrive-stil, siger Louise Roholte, der tog roserne til sig, skrev fire noveller og sendte dem til Familie Journalen.

- Det hele rystede på mig, da jeg sendte novellerne afsted. Men de købte dem allesammen, siger Louise Roholte med et stort smil med tænder.

Dermed var Dorte og Louise Roholte ikke længere kun mor og datter, men også to gange forfatter, og det nyder de begge godt af.

- Det er fantastisk at have en kollega så tæt på. Tit har man en idé inde i hovedet, og så er det dejligt at have en at vende den med. Og så er det meget givende at kunne brainstorme sammen, siger Dorte Roholte, der deler sin datters drøm om et fælles projekt, når tiden en dag tillader det.

Lige nu har hun dog selv travlt med bestillingsopgaver, mens Louise Roholte holder barselsorlov fra sin forfattervirksomhed og tager sig af to-årige Antons lillebror Alfred.

- Men vi arbejder på samme måde, så det ville være sjovt at skrive en roman sammen en dag, siger Louise Roholte.
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk