19. januar 2021
Den 59-årige erkendte, at der havde været mange problemer i hjemmet, men hun mente selv, at hun havde opsøgt hjælp i kommunen og var blevet afvist, fortalte hun i retten. Foto: Jens Wollesen
Den 59-årige erkendte, at der havde været mange problemer i hjemmet, men hun mente selv, at hun havde opsøgt hjælp i kommunen og var blevet afvist, fortalte hun i retten. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mor dømt for mishandling og vanrøgt af datter i årevis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mor dømt for mishandling og vanrøgt af datter i årevis
Næstved - 12. september 2018 kl. 14:16
Af Esben Thoby

En 59-årig kvinde fra Næstved blev tirsdag fundet skyldig i mishandling og vanrøgt af sin datter over en periode fra januar 2008 - kort før pigens syvårs fødselsdag - og til starten af juli i år. Kvinden blev frikendt for frihedsberøvelse.

arrow Læs også: Årelang mishandling og vanrøgt af datter: 10 måneders fængsel til 60-årig kvinde

Retten i Næstved fandt det bevist, at datteren var blevet udsat for systematisk vold. Hun blev flere gange om ugen slået i ansigtet og på kroppen med både flad og knyttet hånd, og enkelte gange benyttede moren sig også af både kosteskaft og en støvsugerledning.

På en ferie til Tenerife i 2011 blev den dengang tiårige pige skubbet ind i en væg og taget så hårdt i armene, at hun fik mærker på armene og skrabemærker på ryggen.

Mareridtet stoppede først for et par måneder, da den nu 17-årige pige ringede til Børnetelefonen og fortalte, hvad der foregik i hjemmet. Her så man så alvorligt på sagen, at Næstved Kommune blev kontaktet. Sagen blev anmeldt til politiet, og kort efter blev den 59-årige sigtet. Pigen blev frivilligt anbragt på en institution.

Morens sag blev ikke endeligt afsluttet i går. Selvom hun blev fundet skyldig, blev der ikke taget stilling til straffen. Den dømte skal først mentalundersøges, og der kan godt gå fire til fem måneder, inden resultatet kendes.

I retten mødte kvinden iført en leopardmønstret trøje og sorte bukser. Hun virkede temmelig forvirret, og det var hendes forklaring også. Hun blev blandt andet ved med at nævne navne på forskellige personer - skolelærere, naboer og så videre - som om retten og anklageren på forhånd vidste, hvem de var.

Den 59-årige fik forklaret, at datteren var hendes eneste og et donorbarn, hun havde fået alene. Hun elsker hende over alt på jorden, men der har været mange problemer gennem opvæksten. Som teenager blev det særligt slemt, især når det handlede om oprydning og rengøring, og moren følte sig magtesløs.

I det store hele mente moren, at hun havde ofret alt for sin datter, blandt andet store økonomiske lidelser, så pigen kunne komme på efterskole og et enkelt år på Herlufsholm. Hun var måske en enkelt gang »kommet til at stikke hende én på kassen i afmagt,« men hun kunne slet ikke genkende billedet fra anklageskriftet.

Datterens forklaring foregik for lukkede døre, og den var sammen med seks andre vidners udsagn med til at få den 59-årige dømt for mishandling og vanrøgt af sin datter. Det var blandt andet naboer, sagsbehandlere fra kommunen og en skolepædagog, der afgav forklaring.

Kvinden var også tiltalt for frihedsberøvelse af pigen. Hun skulle have låst hende inde i et kælderrum tilhørende deres lejlighed samt låst hende ude af hjemmet, nogle gange i flere dage og nætter hvor datteren måtte leve på gaden. Den 59-årige blev dog frikendt for den del, da retten ikke fandt det bevist, at pigen havde været frihedsberøvet i længere tid.

arrow Tidligere rockerpræsident idømt over 11 års fængsel
13. september 2019 kl. 14:27 Opdateret: kl. 14:27
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk