2. december 2020
Jørgen Pedersen og Theresa Bernstein fra Aktivgruppen har tidligere foreslået alternative placeringer af DSBs værksted, som her ved Ring øst nær Holsted. Foto: Jan Jensen
Jørgen Pedersen og Theresa Bernstein fra Aktivgruppen har tidligere foreslået alternative placeringer af DSBs værksted, som her ved Ring øst nær Holsted. Foto: Jan Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Modstandere af DSB-værksted håber stadig at standse toget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Modstandere af DSB-værksted håber stadig at standse toget
Næstved - 21. oktober 2020 kl. 04:43
Af Kim Palm

Trods et massivt byrådsflertal for DSBs kommende værksted i Mogenstrup og en overstået høringsperiode er modstandskampen langt fra forbi. Aktivgruppen til bevarelse af landskabet ved Mogenstrup Ås har nemlig hyret advokatfirmaet Sirius til at stoppe projektet.

arrow Læs også: Det hele var ved at rådne op: Nu sker der noget

Det sker i en 14 sider lang klage til landets øverste miljøinstans Planklagenævnet, hvor advokat Søren Stenderup Jensen forlanger at få lokalplanen ophævet, da den ifølge modstanderne er fuld af fejl og mangler.

- Vi forventer, at lokalplanforslaget kasseres og at der indkaldes til ny offentlig høring om projektet, siger talsmand for modstanderne, Jørgen Pedersen.

Borgmester Carsten Rasmussen (S) forventer ikke at klagen vil forsinke byggeriet af DSBs værksted i Mogenstrup - med mindre den får opsættende virkning.

- Arkæologerne er allerede gået i gang og vi håber stadig at kunne byde DSB velkommen i Mogenstrup i år 2025, siger borgmesteren.

29 ud af 31 byrådsmedlemmer har stemt ja til projektet, der vil skabe op mod 120 nye arbejdspladser, når DSB flytter fremtidens værksted til elektriske tog og lokomotiver til Mogenstrup. Med mindre at modstanderne får held med at stoppe toget.

arrow DSB bygger for 1,2 milliarder: Masser af jobs til de lokale
12. november 2020 kl. 04:32 Opdateret: kl. 16:34
arrow Ny svømmehal forsinket med mere end et halvt år
02. november 2020 kl. 09:00 Opdateret: kl. 09:00
arrow DSB klar med køreplan for værksted
24. oktober 2020 kl. 04:43 Opdateret: kl. 16:02
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk