25. november 2020
Grønnegades Kaserne er favoritstedet for 26-årige Amanda Linnea Millard Jørgensen
Grønnegades Kaserne er favoritstedet for 26-årige Amanda Linnea Millard Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mit yndlingssted: Grønnegades kaserne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mit yndlingssted: Grønnegades kaserne
Næstved - 18. december 2017 kl. 20:45

Grønnegades Kaserne er mit yndlingssted i Næstved, fordi der er så meget historie samlet på så lille et sted.

arrow Læs også: Video: Heste og husarer indtog gaderne

Kigger man nærmere på murstenene på bagsiden af Ny Ridehus, kan man se soldaternes initialer, årstal og den deling, de var med i. I nogle af brostenene bag Vershuset kan man se skrabemærker fra, hvor hestene stod, når de blev vasket eller sadlet op.

Indenfor på Vershuset findes stadig en enkelt saddelknage fra de gamle hestebåse. Man kan med god fantasi stadig fornemme stemningen fra soldaterne og de flotte heste"

Der er ingen tvivl. Grønnegades Kaserne er favoritstedet for 26-årige Amanda Linnea Millard Jørgensen. Hun kender stedet ud og ind, elsker historiens vingesus og kender alt til, at tre populære, gamle danske film er blevet optaget på området: "Frk. Nitouche", "Hurra for de blå Husarer" og "Babettes Gæstebud".

- Man kan i disse film se, hvordan området har udviklet sig gennem alle årene. Jeg er selv uddannet fra Grønnegade Teater som teatertekniker, så jeg er kommet der næsten hver dag i fire år, fortæller Amanda Jørgensen, som har boet i Næstved det meste af sit liv.

Hun har boet andre steder for at uddanne sig, men er altid vendt hjem.

- Jeg elsker at bo i Næstved og kan ikke forestille mig at skulle bo andre steder. Man kender de fleste, og som tjener på Burger Anarchy ser jeg tit mine gamle skolekammerater eller lærere, eller folk jeg bare ikke har set i lang tid. Der er stort set ikke den gade, jeg ikke har været i, og man ved, hvor alting er, og hvad der er værd at se, hvis man skal vise udefrakommende rundt. Jeg foreslår altid en tur op i udkigstårnet på Munkebakken ved aftentid - det ser så smukt ud, beretter Amanda Jørgensen.

Og tilføjer: - Det er fantastisk, som vi udvikler byen hele tiden, med nyt Campus, graffiti på kedelige bygninger og et rigt byliv, men vi skal samtidig passe på, at vi ikke mister vores 882-årige historie.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk