19. oktober 2021
Centerchef for Børn og Unge Thomas Carlsen kan berette om en stigning i antallet af børnesager under coronaen. Privatfoto
Centerchef for Børn og Unge Thomas Carlsen kan berette om en stigning i antallet af børnesager under coronaen. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mistrivsel i lockdown giver flere børnesager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Mistrivsel i lockdown giver flere børnesager
Næstved - 04. maj 2021 kl. 12:05
Af Rikke Bondesen.

Børnesager dækker et bredt spektrum af sager i den kommunale forvaltning, lige fra en bevilling af penge til epilepsimedicin til de grove overgrebssager i den anden ende.

arrow Læs også: Familier giver til andre familier med behov

Men alt i alt er det samlede antal sager vokset betragteligt under coronakrisen, fortæller centerchef for Børn og Unge Thomas Carlsen.

- Stigningen er på alle typer sager, og dermed også de alvorlige, siger han.

Mistrivsel

I februar 2020 fik kommunen 150 underretninger om at noget var galt i et barns eller en ungs liv. I 2021, efter et lille år i coronaens greb fik Næstved kommune 261 indberetninger. Det svarer til en stigning på 68 procent.

Bag tallene kan gemme sig forsøg på selvskade, familier der bryder sammen, mistanke om overgreb, mistanke om adhd eller andre udtryk for mistrivsel i perioden hvor skoleeleverne har været hjemme hele dagen.

Trist og dyrt

De flest underretninger til kommunen om at der er noget galt kommer fra skolelærere og pædagoger. Derfor faldt antallet af underretninger under den første nedlukning, hvor børnene blev sendt hjem fra skole og daginstitution. Til gengæld var der en kraftig stigning i underretningerne efter sommerferien.

- Det betyder at Næstved Kommune for øjeblikket behandler 1950 sager imod de forventede 1740 sager. Det vil sige at vi har 210 sager mere end vi troede vi ville have på nuværende tidspunkt, siger centerchef Thomas Carlsen.

Ud over de ulykkelige historier bag tallene, kommer de 210 ekstra sager også til at koste penge.

- Aktuelt forventer vi at børne- og ungeområdet får et merforbrug på 10 millioner kroner, som især omhandler omkostningerne ved de mange sager, siger Thomas Carlsen.

Sårbare og udsatte

Han tænker i første omgang på hvordan forvaltningen skal håndtere de mange sager, men siger også, at han selvfølgelig er nysgerrig på og bekymret over hvorfor vi ser stigningen. Om det det skyldes at coronakrisen har været ekstra hård ved de psykisk sårbare børn og unge og socialt udsatte familier.

- Vi har en forhåbning om, at det kun er er overgang, og at tallet vil falde ingen. Men vi ved det ikke, siger centerchef for Børn og Unge, Thomas Carlsen.

arrow Skate og fisketure skal hjælpe børns trivsel efter corona
12. maj 2021 kl. 10:01 Opdateret: kl. 10:02
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk