20. januar 2020
Der er både idéer om at bruge det store kirkerum til lager, festsal og køkken alrum.
gallery icon

Se billedserie

Der er både idéer om at bruge det store kirkerum til lager, festsal og køkken alrum.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Missionshuset er sat til salg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Missionshuset er sat til salg
Næstved - 09. oktober 2019 kl. 18:00
Af Ida Steenfeldt Andersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I hjertet af Fuglebjerg er der en bygning til salg, som tydeligt skiller sig ud fra sine naboer.

arrow Læs også: Landsbyklynge vil gøre tidligere missionshus til byens multihus

Det røde murstensbyggeri fra 1922 er pyntet med kors, farvet glas og ordene »Herrens ord bliver evindelig«. Ordene er fra Det Nye Testamente, sagt af apostlen Peter, og brugt på flere forskellige kirkelige bygninger som for eksempel Marmorkirken i København. Der er mange ting, der indikerer at det hus, det røde og hvide til-salg-skilt står udenfor, ikke er et almindeligt parcelhus.

Med ejendomsmæglerens egne ord er det da heller ikke hver dag, et missionshus skal sælges.

- Der er rigtig mange muligheder i huset, og det gør det spændende og særpræget, siger Rikke Nissen fra Home Næstved, der har huset til salg.

Hun og hendes kollegaer har modtaget over 25 henvendelser på missionshuset, siden det kom på nettet for 11 dage siden.

- Interessen har været så enorm, at vi nærmest er blevet lagt ned, og så er det jo dejligt at være mægler på, siger hun.

Mange af de henvendelser og idéer, som de interesserede har haft omkring det kirkelige hus, er meget konkrete. Nogle har snakket om muligheden for at renovere de 233 kvadratmeter fra fundamentet og til øverste tagsten med henblik på at få en kæmpe bolig. Andre vil dele huset op i flere mindre lejligheder. Andre igen har tænkt festsal, lager og udstillingslokaler.

- Folk henvender sig fra alle sider, så jeg er ikke i tvivl om, at vi nok skal finde en god køber med en spændende løsning, siger Rikke Nissen.

Indre Mission har ikke haft brugt missionshuset de seneste fem år. Matriklen bærer dog stadig præg af, at der har fundet religiøs aktivitet sted. Billeder og citater af Gud og Jesus på væggene samt sangbøger og en prædikestol i det store kirkerum, som optager den største og mest centrale plads i missionshuset.

Huset blev ellers bygget på grund af en stor tilslutning til Indre Mission i starten af 1900-tallen. Det gamle missionshus var for lille, og med midler fra en indsamling lykkedes det at bygge det missionshus, som Rikke Nissen og hendes kollegaer nu har fået til opgave at sælge til nogen, som ser de muligheder, der er i huset.

arrow Til kamp mod ensomhed i »Landet mellem byerne«
08. januar 2019 kl. 18:00 Opdateret: kl. 09:57

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk