17. oktober 2021
32 års minkavlsarbejde er definitivt slut for Ervin Vallebo, der overvejer regeringens nye Arne-pension eller en karriere som flaskedreng i Fakta. Foto: Bjørn Armbjørn
32 års minkavlsarbejde er definitivt slut for Ervin Vallebo, der overvejer regeringens nye Arne-pension eller en karriere som flaskedreng i Fakta. Foto: Bjørn Armbjørn
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Minkavler vil måske vælge Arne-pensionen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Minkavler vil måske vælge Arne-pensionen
Næstved - 12. november 2020 kl. 07:30
Af Kim Palm

- Jeg lurer lidt på den der Arne-pension ellers må jeg en tur på jobcenteret, hvor de sikkert er klar med en karriereplan for sådan en mand som mig.

arrow Læs også: En minkavlers synspunkt: Grundlovs-sagaen om minkavlerne

Det skæve smil er ikke gået af mode i Tyvelse, hvor Ervin Vallebo i øjeblikket er i gang med et endegyldigt farvel til 32 års avlsarbejde. Lige nu handler det om at aflive 4.000 mink og nå det indenfor tidsfristen, så staten er klar med kompensation på 20 kroner pr. mink.

Har fået en ordre

- Vi har fået udstukket en ordre. Og den følger jeg. Avlsdyrene har jeg allerede sagt farvel til, så nu slutter det, siger Ervin Vallebo.

Han har svært ved at gennemskue det juridiske virvar, der er opstået efter at Fødevareminister Mogens Jensen (S) har erkendt, at der ikke findes et lovgrundlag, der kan tvinge minkfarmerne til at aflive raske mink.

- Jeg har ikke engang haft tid til at høre radio. Det er først, når I journalister henvender jer, at jeg får noget at vide. Fødevarestyrelsen ringer i hvert fald ikke og siger de har begået en fejl, siger Ervin Vallebo.

Farmen blev grundlagt i 1988, hvor minkproduktionen passede som fod i hose som supplement til landbrugsproduktionen på gården i Tyvelse.

- Det passede med, at mark- arbejdet sluttede i november og frem til marts var der ikke meget at lave. Derfor blev det mink, der har højsæson i vintermånederne, fortæller den 63-årig landmand.

Måske piccoline

Hvad fremtiden bringer aner han ikke, udover at han skal sige farvel til en fastansat medarbejder og en løsarbejder, der hjælper til i højsæsonen.

- Jeg går da ud fra jeg får fuld kompensation. Når du vælter det dyre mågestel derhjemme skal det også erstattes, så mon ikke staten yder os erstatning. Alt andet vil da være mærkeligt, siger Ervin Vallebo, der allerede er gået i gang med at lede efter jobannoncer.

- Måske de mangler en flaskedreng i Fakta. Jeg har også set de søger en piccoline på Sjællandske. Men der er jeg nok for gammel, funderer den snart forhenværende minkavler fra Tyvelse.

arrow Døde mink på frys: Aflivning er næsten i mål
15. november 2020 kl. 18:12 Opdateret: kl. 18:13
arrow Formand kommer med opfordring til minkavlere
13. november 2020 kl. 13:22 Opdateret: kl. 10:31
arrow Minkavlere fortsætter medmasseaflivning trods lovkaos
11. november 2020 kl. 04:19 Opdateret: kl. 15:25
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk