12. april 2021
Den nu forhenværende minkavler Ann-Mona Kulsø Larsen håber på, at regeringen speeder op, så alle minkavlere får deres penge hurtigst muligt. Her ses hun med en del af de aflivede mink, som blev frosset ned for senere at blive pelset. Foto: Mia Than West
Den nu forhenværende minkavler Ann-Mona Kulsø Larsen håber på, at regeringen speeder op, så alle minkavlere får deres penge hurtigst muligt. Her ses hun med en del af de aflivede mink, som blev frosset ned for senere at blive pelset. Foto: Mia Than West
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Minkavler-formand er glad for aftale: Håber nu på hurtig vurdering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Minkavler-formand er glad for aftale: Håber nu på hurtig vurdering
Næstved - 26. januar 2021 kl. 10:11
Af Michael Hansen

Mandag aften indgik regeringen og en række andre partier et bredt forlig om at kompensere de danske minkavlere. Aftalen løber op i 18,8 milliarder, hvoraf mere end halvdelen ender direkte i minkavlernes egen lomme.

arrow Læs også: Minkavler om erstatning: - Nogenlunde fornuftigt

Det kommer også minkavlere i Næstved og omegn til gavn. Der har siden minkerhvervet blev lukket ned sidste år været en massiv kritik fra mange forskellige sider af, at det har taget for lang tid, før avlerne har fundet ud af, hvornår og hvor meget de skulle kompenseres.

Speeder op

Formanden for Sjællands Pelsdyralverforening Ann-Mona Kulsø Larsen havde tirsdag morgen denne reaktion på kompensationen:

- Min umiddelbare kommentar er, at det er rart, at der nu er lavet en aftale. Men det er ikke noget, som udløser en check nu og her. Der er lang vej endnu. Min værste skræk er, at der går to til tre år, før de sidste minkavler får deres penge, fordi hver enkelt minkfarm skal vurderes selvstændigt i forhold til kompensationen og dens størrelse. Jeg håber, at regeringen speeder op, så alle kan få deres penge hurtigt.

For Sten Holst, minkfarmer ved Glumsø, der måtte slå 13.000 mink ned, er stemningen okay ovenpå gårsdagens aftale.
- Det er fair. Vi render ikke rundt og jubler, men vi græder heller ikke. Jeg synes ved første øjekast, at kompensationen er passende, siger han.

arrow Minkavler: En fornuftig aftale for mange
27. januar 2021 kl. 07:07 Opdateret: kl. 23:42
arrow Minkavlere får historisk stor erstatning
26. januar 2021 kl. 12:00 Opdateret: kl. 09:14
arrow Juraprofessor: Det er en flot aftale for minkavlerne
25. januar 2021 kl. 23:19 Opdateret: kl. 23:20
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk