16. oktober 2021
Magnus Heunicke tænder op i brændeovnen i sommerhuset på Enø, familiens nye fristed. Fotos: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Magnus Heunicke tænder op i brændeovnen i sommerhuset på Enø, familiens nye fristed. Fotos: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ministerens nye fristed: Et frimærke i paradis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Ministerens nye fristed: Et frimærke i paradis
Næstved - 08. marts 2020 kl. 20:05
Af Kim Palm

Efter fire år væk fra Næstved har Nina Groes og Magnus Heunicke atter fået fast græstæppe under fodsålerne i Næstved Kommune. Familien, der også tæller to døtre, har afsluttet en længerevarende jagt på et sommerhus på Enø og kan nu kalde sig de lykkelige ejere af et mindre rødmalet sommerhus på Klintegårdsvej i Karrebæksminde, godt 100 afstressende kilometer fra Sundhedsministeriet i Holbergsgade i hjertet af København.

arrow Læs også: Heunicke indvier udstilling i ferieby

- Det er vores eget lille frimærke i paradis, og jeg kan mærke at ligeså snart vi kører over Græshoppebroen, så falder pulsen og roen sænker sig over os, siger ministeren, der flyttede fra Næstved i 2016 for at få mere tid til familien.

- Det var en nødvendighed. Vi arbejdede begge i København og livet som pendler hang ikke sammen med familielivet. Nu kan jeg nå at spise morgenmad med pigerne. Det er en luksus jeg nødig vil undvære. Men vi har hele tiden været på jagt efter et sommerhus på Enø. Og nu er det lykkes, siger Magnus Heunicke, mens han tænder op i brændeovnen i det nyerhvervede fritidshus på sydspidsen af den populære ferieø.

Nabonetværk

Det var nabonetværket, der gav dem mulighed for at købe huset, som var beboet af et ældre ægtepar.

- Det var en nabo hernede, der ringede til min far, som har sommerhus et par veje herfra. Jeg kontaktede en god bekendt, der er håndværker. Han tjekkede huset og fandt det i god stand - og herfra var der ingen vej tilbage, siger den 45-årige toppolitiker, der på Enø skifter de skarpe sorte sko ud med magelige hjemmesutter.

- Jeg kan mærke, at når jeg overnatter her, så falder der ro på. Forleden måtte jeg afbryde min vinterferie på grund af et hastemøde om coronavirus i Bruxelles. Min chauffør kom og hentede mig og jeg følte mig totalt udhvilet, selvom jeg blev afhentet klokken fire om morgenen.

Døtrene elsker livet på Enø, tæt på venner og bedsteforældre. Og familien nyder igen at kunne se deres venneskare i Næstved.

- Mange af vores venner kommer jo herfra, så det betyder vanvittigt meget at komme tilbage. Og bare det at cykle en tur til købmanden og hilse på folk undervejs er noget af det, der gør livet værd at leve hernede, siger Magnus Heunicke.

Mere ro på

Han har lovet sig selv - og ikke mindst familien - at få mere ro på livet, når familien tager i sommerhus.

- Det er et vildt spændende ministerium jeg er havnet i. Det handler jo om liv og død og sundhed for os alle sammen. Og jeg arbejder vanvittigt meget. Nogle gange op mod 100 timer om ugen. Men jeg har lovet mig selv ikke at stå op midt om natten og godkende beslutninger. Det bliver simpelthen for meget og derfor er det rart at få pulsen ned på Enø, siger ministeren der ved seneste folketingsvalg bragede ind på Christiansborg med 18.214 personlige stemmer - heraf kom de 10.968 fra vælgerne i Næstved-kredsen.

arrow Sundhedsministers far: Vi ser ikke meget til Magnus
30. marts 2020 kl. 18:15 Opdateret: kl. 11:06
arrow Sundhedsminister: - Jeg havde ikke set det komme
07. marts 2020 kl. 17:05 Opdateret: kl. 12:25
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk