28. november 2020
Formand for Næstved Erhvervsforening Torben Johansen og borgmester Carsten Rasmussen (S) leverede transportminister Benny Engelbrecht (S) et bud på en klimavenlig motorvej. Foto: Kenn Thomsen
Formand for Næstved Erhvervsforening Torben Johansen og borgmester Carsten Rasmussen (S) leverede transportminister Benny Engelbrecht (S) et bud på en klimavenlig motorvej. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Minister begejstret for grøn motorvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Minister begejstret for grøn motorvej
Næstved - 12. september 2020 kl. 07:26
Af Kim Palm

En grøn motorvej med klimavenlig asfalt, der får bilerne til at køre længere på literen.

arrow Læs også: Debat: Hvor er planen?

Det var, hvad delegationen af partiledere, erhvervsfolk og lønmodtagere fra Næstved havde med til fredagens møde med transportminister Benny Engelbrecht (S).

Det grønne notat, der viser hvordan miljøpåvirkningen af Næstved-Rønnede motorvejen kan reduceres, flugter fint med regeringens forestående klima- og transportforhandlinger, fortalte transportministeren efter mødet, hvor delegationen fra Næstved havde opnået 45 minutters taletid.

- Ingen tvivl om at det grønne notat skubber motorvejsprojektet i den rigtige retning, lød det fra ministeren, der betegnede planerne om fire-sporet asfalt på Rute 54 som et »godt og sundt projekt«.

Dermed var der tilfredshed at spore i bussen på vej hjem fra Næstved, hvor delegationen iført mundbind gjorde status efter charmeoffensiven i København.

Ministeren vil dog ikke sætte dato på, hvornår Folketingets transportordførere bliver kaldt til forhandling om de kommende års investeringer i veje og skinner, men han forventer, at det bliver inden året er omme.

Næstved Erhvervsforening har samtidig sat fuld fart i offensiven. I dag offentliggør foreningen hjemmesiden motorvej.nu med samtlige tilgængelige data om motorvejen og i næste uge modtager transportordførerne en læs-let udgave af det grønne notat, med forslag om at gøre Næstved-Rønnede motorvejen til et pilotprojekt indenfor grøn asfalt.

arrow Grøn motorvej rykker nærmere
12. september 2020 kl. 18:21 Opdateret: kl. 14:36
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk