28. juli 2021
Udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V)  og til højre Enhedslistens Johanne Schmidt Nielsen krydsede klinger i sagen og den sultne flygtninge familie fra Næstved: Foto: Bjørn Armbjørn
Udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V) og til højre Enhedslistens Johanne Schmidt Nielsen krydsede klinger i sagen og den sultne flygtninge familie fra Næstved: Foto: Bjørn Armbjørn
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Minister: Kommune kunne have hjulpet fattig flygtning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Minister: Kommune kunne have hjulpet fattig flygtning
Opdateret 20. maj 2016 kl. 22:02
Næstved - 20. maj 2016 kl. 11:55
Af Robert Andersen

Så er svaret kommet, og det ser ikke ud til, at Udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V) har tænkt sig at ændre på reglerne på baggrund af Sjællandskes historier om en syrisk flygtninge familie, der sultede i Næstved.

arrow Læs også: Socialdemokrater foreslår sultekasse til flygtninge

I sit svar til daværende politiske ordfører fra Enhedslisten Johanne Schmidt Nielsen skriver hun:

- Jeg finder, at de nævnte regler udgør et fleksibelt og hensigtsmæssigt grundlag for, hvordan kommunerne kan håndtere sager, hvor der opstår situationer som den i artiklen beskrevne.

Hermed er det op til den enkelte kommune at tolke reglerne, som man også gør i Næstved.

Johanne Schmidt Nielsen ville gerne have Inger Støjberg til at sikre, at flygtninge i Danmark ikke igen bliver udsat for det, som den syriske familie blev udsat for, og at sikre, at kommunerne i landet behandler sagerne ensartet.

Inger Støjberg slår fast i svaret, at der er flere muligheder for kommunerne for at hjælpe blandt andre flygtninge, som er kommet i knibe økonomisk.

- Svaret fra Inger Støjberg viser, at kommunerne kan udbetale engangshjælp og hjælp til enkeltudgifter i den tid, der går, før en flygtning modtager den første integrationsydelse. Jeg håber, at kommunerne, herunder Næstved Kommune, er klar over denne mulighed, og at de aktivt gør flygtningene opmærksomme på den, skriver Johanne Schmidt Nielsen i en mail til Sjællandske.

Sultekassen
Johanne Schmidt Nielsens spørgsmål udsprang af en række artikler i Sjællandske i slutningen af april.

Her kunne avisen beskrive forholdene for en kvindelig syrisk flygtning, enlig mor til fem børn, der måtte klare sig for 3.500 kroner i fem uger, mens hun ventede på at blive berettiget til integrationsydelsen.

Men pengene var for små, og efter knap tre uger løb hun tør for penge og måtte tigge for at få mad til børnene.

Kvinden og de fem børn fik efterfølgende hjælp fra frivillige, og der blev rejst en kritik af Næstved Kommunes håndtering af sagen.

Dette førte til, at flere socialdemokratiske medlemmer af Byrådet foreslog, at man oprettede en »sultekasse«, som man kunne udbetale fra, når det tager for lang tid at undersøge reglerne for tilskud.

- Det optimale vil selvfølgelig være, at Folketinget via grundydelserne sikrer, at mennesker har råd til mad, men når borgere bliver fastlåst i lovgivningen, mener vi, at en kommunal medarbejder skal have myndighed til at udbetale en trangsydelse, sagde John Lauritzen (S) næstformand i Beskæftigelsesudvalget til avisen.

Udvalget tager stilling til forslaget på næstkommende møde.

Johanne Schmidt Nielsen er på linje med John Lauritzen.

- Enhedslisten er lodret imod de meget lave satser for integrationsydelse, som Folketingets højrefløjsflertal har indført. Der er ingen tvivl om, at de lave ydelser vil medføre fattigdom og isolation, så man skyder simpelthen sig selv i forhold til integrationen. Desværre er der ikke udsigt til, at vi får reglerne ændret, før vi får et nyt politisk flertal, skriver hun i mailen til Sjællandske.

Forvaltningen i Næstved Kommune er ved at undersøge, hvad man fremover gør i en lignende situation.

arrow DF'er vil have Venligboere ud af flygtningebyer
20. april 2016 kl. 09:39 Opdateret: kl. 14:06
arrow Sygeplejerske: Syriske børn sulter i barakby
19. april 2016 kl. 07:38 Opdateret: kl. 13:29
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk