28. februar 2021
Der er langt mellem tomme idrætshaller i Næstved Kommune. Modelfoto: Anders Ole Olsen
Der er langt mellem tomme idrætshaller i Næstved Kommune. Modelfoto: Anders Ole Olsen
Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Minibus skal fylde tomme haller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Minibus skal fylde tomme haller
Næstved - 15. februar 2020 kl. 11:50
Af Anna C. Møhl

Der er rift om de bedste tider til at spille badminton. Idrætsforeninger slås om de bedste tider, hvor flest medlemmer har mulighed for at springe i de korte bukser og smashe sejren hjem. Og ve dem, der bare sætter sig på de mest populære tider uden overhovedet at komme i nærheden af idrætshallen.

arrow Læs også: Kommunen søger topchef: Venstre vil sidde med til ansættelsessamtalen

En undersøgelse fra Idrættens Analyseinstitut og SDU viser, at i mange sports- og svømmehaller landet over er en uoverensstemmelse mellem, hvor mange timer klubber booker og hvor mange, der rent faktisk tropper op for at svømme eller dyrke idræt. Flere steder står hallerne tomme og udløser offentligt tilskud.

I Næstved betaler kommunen 80 procent af udgifterne til halleje. Klubberne betaler det resterende beløb. Næstved Kommune giver 20 millioner kroner i lokalestøtte til byens idrætsforeninger.

For at sætte en stopper for, at lokalerne bookes til ingen verdens nytte, laves der fysiske stikprøvekontroller for at se, om foreningen rent faktisk bruger de bookede haller.

Kim Dawartz, centerchef for kultur og fritid, siger, at foreninger, der ikke kan få de ønskede tider, ringer til ham, hvis de opdager, at hallen står gabende tom, når de gerne vil råde over den.

Når dét sker, prøver forvaltningen at flytte rundt på foreningernes tider, så alle bliver tilfredse. Den form for selvjustits har droslet wvæsentligt ned for at bruge penge på slukket lys i en mennesketom hal.

- Det er ikke noget vi bliver populære af, men det er nødvendigt, siger han.

Det er navnlig Vesthallen i Hyllinge, der har markant mange ledige timer til idrætsaktiviteter.

Linda Frederiksen (S), formand for Byrådets kulturudvalg, indikerer, at hvis en idrætsforening ikke kan få de ønskede timer inden for byskiltet, kan kommunen stille transport og ledige haltimer til rådighed i Vesthallen.

- Vi må kunne finde en minibus til at køre børnene til idræt i Vesthallen, siger hun.

Undersøgelsen viser, at der er godt gang i svømmehallerne i Næstved.

Det glæder Linda Frederiksen. Hun ser undersøgelsens resultatet som et bevis på, at der brug for en ny svømmehal til 150 millioner kroner, som Byrådet har besluttet skal ligge på Stenlængegårdområdet øst for bymidten.

- En ny svømmehal er ikke bare en drøm, vi politikere har. Der er et reelt behov for en ny svømmehal. Behovet bekræfter mig i, at vi har truffet den rigtige beslutning, siger hun.

arrow Preben vil redde Enø: Kommunen siger nej tak
13. februar 2020 kl. 21:40 Opdateret: kl. 11:15
Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk