25. september 2021
Emma (tv.) og Asta er her i gang med en yogaøvelse kaldet »Kobraslangen«. De skal forsøge at efterligne slangen på billedet i bogen. Privatfotos
gallery icon

Se billedserie

Emma (tv.) og Asta er her i gang med en yogaøvelse kaldet »Kobraslangen«. De skal forsøge at efterligne slangen på billedet i bogen. Privatfotos
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mindfulness og yoga i dagplejen giver børnene ro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Mindfulness og yoga i dagplejen giver børnene ro
Næstved - 28. november 2019 kl. 15:55
Af Mia Than West

Mindfulness hitter hos dagplejerne i Næstved Kommune.

arrow Læs også: Børneyoga og meditation hitter hos private børnepassere

Lise Chmielowski og Arina Andersen fra Vest Troldene har netop afsluttet et forløb, der gør, at de nu er certificeret som mindful dagplejere.

Det betyder, at de kan lave meditation og børneyoga med børnene dagligt gennem forskellige mindfulnessaktiviteter. Og de er ikke de eneste.

I Næstved Kommunes 16 dagplejegrupper er der nu mindst én i hver gruppe, der har valgt at efteruddanne sig indenfor mindfulness og børneyoga, fortæller dagplejeleder Ole Dittmann.

Han glæder sig over, at dagplejerne af egen fri vilje vælger at bruge fritiden på efteruddannelse.

- Det er interessetid, de har brugt. Jeg bliver både stolt og rørt over det, de kan med børnene. De er så dygtige. Børnene får noget ud af det her. De profiterer af at opleve, at der er ro og tilstedeværelse omkring dem, siger Ole Dittmann til Sjællandske.

Uddannelsen er foregået over trekvart år, og forløbet har ifølge dagplejerne været inspirerende, udviklende og lærerigt - ikke kun for dem, men også for børnene, som har været en stor del af hele mindfulness forløbet.

Det har været med til at skabe mere ro og fordybelse i dagplejen.

- Børnene er også en meget vigtig del af det. De har med stor glæde taget imod det, og med deres nysgerrighed har vi leget os ind i denne verden på en sjov og spændende måde, fortæller Arina Andersen.

- Det betyder jo, at børnene får meget mere ro i deres hverdag. De har lært at fordybe sig og holde fokus, og de har lært at nyde nuet, være opmærksomme på nuet og være til stede, uddyber hun.

Mindfulness og børneyoga styrker også børnenes motoriske udvikling og glæden ved bevægelse. Børneyogaen har både beroliget deres sind og krop, og gennem yogabilleder har børnene fået en bedre forståelse af øvelserne, så de lettere kan komme ind i øvelsen, forklarer dagplejeren.

- De lærer, det er ok at tage en pause. Børnene spejler sig i hinanden. De opdager at bruge deres egen krop, og hvad den kan. De eksperimenterer med deres krop og formåen. Det er en del af deres udvikling, og det styrker koncentrationen, kropsbevidstheden og balancen, forklarer Arina Andersen og fortæller, at forældrene bakker op om brugen af mindfulness og yoga i dagplejen.

- De har taget det så godt. De er meget positive, og de har været med på sidelinjen. De vil rigtig gerne fodres, siger dagplejeren.

Forældrene blev for nylig inviteret med til at fejre mindfulnessforløbet i PLUS legestuen på H.C. Andersensvej i Næstved.

Dagplejerne havde sammen med forældre og børn en aktiv, hyggelig og festlig eftermiddag. Der var bevægelsesmeditation og forskellige børneyogaøvelser på programmet, og forældrene kunne kigge på den udstilling, dagplejerne har lavet over forløbet. Alle børn fik desuden overrakt et diplom.

Det er dagplejerne selv, der på eget initiativ søger kurset. Så er det op til Dagplejen i Næstved at godkende det. De kan søge tilskud hos Den Kommunale Kompetencefond, som dækker 80 procent af kursusudgiften.

- Det er noget, der er eksploderet hos os. Rigtig mange vil det gerne. Vi har ikke sagt nej til nogen. Alle, der har søgt er kommet af sted, siger Ole Dittmann.

I december måned står den på yoga-julekalender hos Arina Andersen. Hver dag vil hun lave en ny øvelse sammen med børnene.

arrow Efter kræftbehandling: Sådan kan yoga gøre en forskel
06. november 2020 kl. 12:00 Opdateret: kl. 12:16
arrow Nu skal det være: Wimmer får eget pilatesstudie
22. september 2020 kl. 20:36 Opdateret: kl. 11:35
arrow God effekt af idrætsdagplejere
17. januar 2019 kl. 15:33 Opdateret: kl. 11:08
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk