3. august 2021
Søndag runder Kim Andreasen 60 år. Min Købmand har vist sig som et solidt alternativ til byens store dagligvarekæder. Fotos: Kim Palm
gallery icon

Se billedserie

Søndag runder Kim Andreasen 60 år. Min Købmand har vist sig som et solidt alternativ til byens store dagligvarekæder. Fotos: Kim Palm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Min Købmand fylder rundt: Bliver ved så længe det er sjovt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Min Købmand fylder rundt: Bliver ved så længe det er sjovt
Næstved - 03. november 2020 kl. 11:57
Af Kim Palm

Lige rundt hjørnet ligger der en Fakta og lidt længere væk har Aldi banket en stor butik op.

arrow Læs også: Udsatte får penge til fodboldstøvler

Men selvom der er hård konkurrence om kunderne, er der ingen grund til jammer i Min Købmand på Præstøvej.

For siden ægteparret Charlotte og Kim Andreasen overtog forretningen for 10 år siden er omsætningen kun gået én vej - og det er fremad.

- Vi driver selvstændig købmandsbutik med stor handlefrihed og kan ikke sammenlignes med discountkæderne. Jeg tror ikke du finder isenkram, blomsterbinder og fiskeudstyr i de store discountkæder. Det har vi her hos os, siger Kim Andreasen.

Isenkram og fiskegrej
Hos købmanden på Præstøvej behøver du ikke gå forgæves efter en svupper til køkkenvasken, et blink til fiskestangen og et bredt udvalg af el-artikler. For Kim Andreasen bestemmer i stort omfang selv, hvad han vil have på hylderne.

- Her hos os kigger konen gerne på blomster og manden på fiskegrej og så mødes de til en haps-dog ved kassen, fortæller købmanden, der lever af loyale kunder.

- Vi ved, hvad de skal have mange af kunderne, når de kommer og tanker kaffe og morgenbrød. Så kvitterer vi gerne med et smil, en sludder og et par muntre bemærkninger. Det er det vi lever af.

Da parrets to drenge var små arbejdede Kim på fabrik, mens Charlotte var dagplejer. Det gav tid til ungerne, men da først de kunne klare sig selv, byttede Kim og Charlotte deres trygge arbejdsrutiner ud med købmandsdrift med garanti for lange arbejdstider, da forretningen holder åbent hver dag mellem klokken seks og 21.

Indviede broen
Vi har godt 20 ansatte, men vi er selv at finde i butikken næsten alle dage. Og så længe det er sjovt, bliver vi ved, siger Kim Andreasen, der ikke har sat nogen udløbsdato på købmandsforretningen i rundkørslen på Præstøvej.

Mindre sjovt var det dog, da Banedanmark rev broen ned på Østre Ringvej for at bygge en ny. I fem måneder var forretningen afskåret fra en stor kundestrøm og det var derfor Charlotte Andreasen, der fik lov til at klippe snoren over sammen med borgmesteren, da broen igen stod køreklar.

- Vi overlevede faktisk i fin stil, da kunderne fandt andre veje at nå os på, siger Kim Andreasen, der søndag runder 60 år.

Det skulle have været fejret med brunch for 70 gæster i Karrebæksminde og en pølsevogn på torvet. Det bliver der ikke noget af, da coronaen bremser både fest og glæde.

Men stik ham alligevel et tillykke næste gang du kommer forbi - det skal han nok blive glad for.

arrow Mand stjal elektronik for 6.200 kroner
03. november 2020 kl. 11:25 Opdateret: kl. 11:25
arrow Birgitte Gjøe rundede de 100
03. november 2020 kl. 09:30 Opdateret: kl. 13:24
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk