24. oktober 2021
Når virksomhederne ikke vil betale for at aflevere affald på genbrugsstationen, sendes regningen videre til private husstande.
Når virksomhederne ikke vil betale for at aflevere affald på genbrugsstationen, sendes regningen videre til private husstande.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Millionregning for affald dumpes hos private

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Millionregning for affald dumpes hos private
Opdateret 14. december 2011 kl. 13:38
Næstved - 13. december 2011 kl. 07:00
Af Anna C. Møhl
Næstved: Det bliver den menige borger, der kommer til at betale mere, når et stort antal virksomheder fritages for at betale gebyr for at komme af med erhvervsaffald. Det mener det fælleskommunale affaldsselskab i Vest- og Sydsjælland, AffaldPlus' bestyrelse. .

1. januar træder en ny ordning for virksomheders betaling til genbrugsstationerne i kraft. Fra nytår skal virksomheder tilmelde sig en klippekortsordning for at kunne aflevere affald på genbrugspladserne.

AffaldPlus forventer, at størsteparten af virksomhederne lader være med at melde sig til den ny ordning. Konsekvensen er en betydelig indtægtsnedgang. I 2010 og 2011 betalte virksonhederne godt 26 millioner kroner for at komme af med deres affald på genbrugsstationerne. AffaldPlus regner med, at indtægten reduceres til 4 millioner kroner. Det skriver Sjællandske.

Pengene kan kun hentes et sted og det er hos private husstande, der over renovationsgebyret i forvejen betaler til driften af genbrugsstationerne.

Det er et flertal i folketinget, der i sommer vedtog den ny bekendtgørelse. Den ny affaldsordning for virksomheder vækker ikke den store begejstring blandt politikere i Næstved.

- Det er hul i hovedet. Folketingets medlemmer befinder meget langt fra virkeligheden. Men uanset om vi synes det er en tåbelig måde at indrette et gebyr, kan vi bare klappe hælene i, siger Lars Hoppe Søe, Rad. V.
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk