15. juni 2021
Udvalgsformand Michael Perch (S) er desuden lærer på Holmegaardskolen. Foto: Thomas Olsen
Udvalgsformand Michael Perch (S) er desuden lærer på Holmegaardskolen. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Millionbesparelser truer udsatte og handicappede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Millionbesparelser truer udsatte og handicappede
Næstved - 10. juni 2021 kl. 04:42
Af Jeppe Sahlholdt

Tirsdag aften landede en økonomiaftale for kommunerne, som ifølge udvalgsformand absolut ikke løfter handicapområdet - snarere tværtimod.

arrow Læs også: Jagerfly over Svinøstrand

Handicappede og psykisk sårbare borgere i Næstved Kommune kan risikere at blive mødt med besparelser og røde tal på bundlinjen.

Mandag formiddag ledte Omsorgs- og Forebyggelsesudvalget efter mulige besparelser, da der frem mod 2022 står et millionminus i kommunekassen på området.

Lange næser

Udvalget havde sat sin lid til den kommunale økonomiaftale, som regeringen og Kommunernes Landsforening (KL) tirsdag aften præsenterede, men de fik lange næser, da aftalen blev præsenteret. Der var nemlig ikke øremærket specielt mange penge til socialområdet.

- Jeg er virkelig skuffet over, at der ikke er et løft til handicapområdet. Nu må vi se, hvilke muligheder, der ellers er. Jeg håber ved Gud ikke, at vi bliver tvunget til at skære på den type kernevelfærd, siger Michael Perch (S), som er formand for Omsorgs- og Forebyggelsesudvalget.

Den kernevelfærd, som Næstved Kommune risikerer at skære ned på, er services som rengøring hver 14. dag hos ældre, en beskæring med et minut på besøg hos ældre, og afskaffelsen af klippekortet, hvor man som ældre kan få lov til at komme ud og handle med en hjælper.

Det fremgår af de i alt 13 besparelsesforslag, som udvalget diskuterede mandag eftermiddag. Kun tre blev stemt igennem til en samlet værdi af 1,5 millioner kroner, og derfor kan området se frem til flere besparelser, når hullet på de resterende 2,3 millioner kroner skal lukkes frem mod 2022.

Michael Perch, indrømmer, at den nye KL-aftale kunne hjælpe på dilemmaet ved at tilføje nogle midler til kommunekassen. For resten skal findes i besparelser på området.

- Vi skal nok alligevel ud og lede efter penge, siger han.

Ikke imødekommet

Aftalen løfter servicerammen med 1,4 milliarder kroner på landsplan, så den i 2022 samlet set udgør 275,4 milliarder kroner i hele landet. KL gik til forhandlingerne med et ønske om især at løfte socialområdet, men det blev man ifølge Jacob Bundsgaard ikke imødekommet på.

Da Michael Perch og resten af Omsorgs- og Forebyggelsesudvalget forhandlede budget mandag formiddag, havde han ikke i sin vildeste fantasi forestillet sig, at der i kommuneaftalen ikke ville blive prioriteret flere midler til de handicappede, fortæller han.

arrow Frivillige hjælper samfundet og tjener penge til klubkassen
09. juni 2021 kl. 16:12 Opdateret: kl. 16:12
arrow Pendler dropper toget: El-bil er bare billigere
09. juni 2021 kl. 16:11 Opdateret: kl. 16:11
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk