12. december 2019
Miljø- og Fødevareklagenævnet har ophævet Fredningsnævnets afvisning af en ny minkfarm ved Vinstrup. Dermed er der klar bane for produktion af 1.500 voksne mink plus afkom. Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Miljø- og Fødevareklagenævnet har ophævet Fredningsnævnets afvisning af en ny minkfarm ved Vinstrup. Dermed er der klar bane for produktion af 1.500 voksne mink plus afkom. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Miljøklagenævn afviser protester: Ja til minkfarm i lokal naturperle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Miljøklagenævn afviser protester: Ja til minkfarm i lokal naturperle
Næstved - 16. juli 2019 kl. 05:52
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Landets øverste miljømyndighed, Miljø- og Fødevareklagenævnet har ophævet Fredningsnævnets afvisning af en ny minkfarm på en ejendom nær landsbyen Vinstrup. Det har nu fået Næstved Kommune til at udstede en miljøgodkendelse. Og dermed er vejen banet for at landmand og rørlægger Lasse Theis kan realisere planerne om 10 minkhaller med en årlig produktion af 1.500 voksne mink plus afkom.

- Jeg sælger ikke skindet før bjørnen er skudt. Klagefristen udløber først den 8. august, men jeg er da både glad og tilfreds med at myndighederne godkender farmen, siger Lasse Thers til Sjællandske.

Planerne har tidligere udløst naboprotester i området, der ligger naturskønt nær Tystrup-Bavelse Søerne, som regnes for et af Sjællands smukkeste og mest storslåede landskaber. Naboer indsamlede 120 således underskrifter mod minkfarmen. De frygtede især øgede lugtgener og bebudede kamp til stregen.

Men det har vist sig at være nytteløst, da Miljø- og Fødevarenævnets afgørelse har opsættende virkning. Nævnet fastslår, at minkavl er at betragte som almindelig landbrugsproduktion og dermed bortfalder kravet om fredning.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk