27. november 2020
Robert Pedersen og Hilbert Andersen fra den nyetablerede miljøgruppe til bevarelse af landskabet ved Mogenstrup Ås kalder DSB?s centralværksted for et attentat mod naturen. Fotos: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Robert Pedersen og Hilbert Andersen fra den nyetablerede miljøgruppe til bevarelse af landskabet ved Mogenstrup Ås kalder DSB?s centralværksted for et attentat mod naturen. Fotos: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Miljøgruppe: DSB-værksted er et attentat mod naturen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Miljøgruppe: DSB-værksted er et attentat mod naturen
Opdateret 09. marts 2019 kl. 10:13
Næstved - 09. marts 2019 kl. 05:52
Af Kim Palm

Knap har jubelen lagt sig i Mogenstrup ved udsigten til op mod 120 statslige arbejdspladser, når DSB flytter centralværkstedet fra det indre København til Sydsjælland, før en nyetableret miljøgruppe nu skyder med skarpt mod projektet. De frygter for den fredede Mogenstrup Ås, når DSB etablerer sit nye centralværksted for foden af Åsen.

arrow Læs også: DSB-værksted tager form: Lokalplan på vej ud til borgerne

- Et historisk voldsomt indgreb i et unikt landskab og et attentat på naturen, lyder kritikken fra Jørgen Pedersen og Hilbert Andersen fra Myrup. De har sammen med en fem-seks andre borgere etableret gruppen »Aktivgruppen til bevarelse af landskabet ved Mogenstrup Ås«. Og her vægter hensynet til naturen højere end udsigten til flere arbejdspladser og mere by- og boligudvikling i Mogenstrup.

- Netop terrænnet for foden af åsen er med til at skabe det unikke landskab og hvis centralværkstedet opføres blot 10 meter udenfor fredningslinjen, vil det gøre fredningen illusorisk, siger Jørgen Pedersen.

Kort før nytår offentliggjorde DSB en betinget købsaftale af herresædet Fladsågård. Her vil DSB gøre brug af 70 hektar i et fladt og ikke fredet terræn nær Mogenstrup Ås.

Underdirektør i DSB, Torben Kronstram, understreger overfor Sjællandske, at DSB absolut ikke har planer om at bygge på Åsen og at etaten vil overholde de myndighedskrav, der kommer fra kommunen, Miljøstyrelsen og samt Trafik- Bolig- og Byggestyrelsen.

Der er borgermøde om centralværkstedet ved Mogenstrup på torsdag den 14. marts.

arrow DSBs nye centralværksted er rykket tættere på Sydsjælland
08. maj 2019 kl. 17:27 Opdateret: kl. 13:00
arrow Borgerforslag kan flytte DSB's centralværksted
04. maj 2019 kl. 05:57 Opdateret: kl. 14:09
arrow Debat: Er S i Næstved helt ude af trit ?
03. maj 2019 kl. 19:00 Opdateret: kl. 13:03
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk