24. oktober 2021
TV2 nyhedsværten Poul Erik Skammelsen var hovedtaleren, da der fredag var international erhvervskonference i Ny Ridehus.
gallery icon

Se billedserie

TV2 nyhedsværten Poul Erik Skammelsen var hovedtaleren, da der fredag var international erhvervskonference i Ny Ridehus.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Matchmaking på Grønnegade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Matchmaking på Grønnegade
Næstved - 22. april 2018 kl. 18:44
Af Helle Hansen

Svenske Gävle, finske Rauma, norske Gjøvik og Næstved har været venskabsbyer siden 1947, men det er første gang et besøg har været et decideret forretningsevent.

Torsdag og fredag har Næstved været vært for 50 internationale forretningsfolk fra Tyskland, Estland, Finland og Sverige, og fredag blev de suppleret med 120 danske erhvervsfolk fra Næstved og det øvrige Sjælland, som var interesseret i at knytte internationale forbindelser med tanke på eksport.

Næstved Erhverv har arbejdet på disse International Business Days i mere end et halvt år og har i den forbindelse været i kontakt med omkring 100 lokale virksomheder.

- Der er klart størst interesse for at eksportere til Tyskland, der som tæt nabo med 83 millioner indbyggere er til at overskue at gå i kast med. Det vil være hele uoverskueligt for mindre virksomheder at starte med Kina eller USA, siger tovholder på eventet Peter Fjerring fra Næstved Erhverv. Der var da også en del deltagere fra Tyskland, som gerne vil have danske virksomheder til at åbne kontorer syd for grænsen.

TV2 nyhedernes ankermand Poul Erik Skammelsen holdt fredagens første foredrag om at drive en stabil virksomhed i en ustabil verden.

Efter et foredrag om at tænke internationalt, hvis man vil overleve, var der workshops - for de internationale deltagere om erhvervsmulighederne i Danmark og for de danske deltagere råd og tips om eksport.

Arrangementet sluttede fredag eftermiddag med en international markedsplads med diverse møder mellem deltagerne.

- Vi har længe drømt om at lave sådan et arrangement med matchmaking mellem virksomheder, og dette overgår, hvad vi havde turdet håbe på, for det er svært at få folk til at rejse efter arrangementerne, sagde en meget glad erhvervsdirektør Rasmus Holst-Sørensen.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk