31. juli 2021
Flertallet af de adspurgte virksomheder bakker op om fortsat havnedrift i Næstved og en udflytning til Ydernæs for enden af Kanalen. Luftfoto: Robert Fischer
gallery icon

Se billedserie

Flertallet af de adspurgte virksomheder bakker op om fortsat havnedrift i Næstved og en udflytning til Ydernæs for enden af Kanalen. Luftfoto: Robert Fischer
Foto: Picasa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Massivt flertal for fortsat havnedrift: Erhvervslivet vil ikke af med havn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Massivt flertal for fortsat havnedrift: Erhvervslivet vil ikke af med havn
Næstved - 11. marts 2021 kl. 06:55
Af Kim Palm

Erhvervshavn ja tak.
Udflytning ja tak.

arrow Læs også: Havnens fremtid nærmer sig en afgørelse

Sådan lyder to af de markante konklusioner på en spørgeskemaundersøgelse fra Næstved Erhvervsforening blandt 81 adspurgte virksomheder.

I undersøgelsen har Næstved Erhvervsforening stillet to centrale spørgsmål til virksomhederne. Det første lød i al sin enkelthed sådan her:

Skal Næstved fortsat være havneby?

Her svarede 60 af virksomhederne - eller 74 procent - ja til fortsat havnedrift i Næstved. 15 virksomheder - eller 20 procent - svarede nej og seks procent svarede ved ikke.

Det næste spørgsmål lød sådan her:

Hvor ser du helst havneaktiviteterne placeret?

Her svarede 51 procent af virksomhederne, at de foretrækker en kommende erhvervshavn placeret på Ydernæs. 30 procent foretrækker en ny havn på nordsiden af Kanalen, altså ud for landsbyen Stenbæksholm, mens 20 procent af de adspurgte virksomheder vil bevare erhvervshavnen midt inde i byen.

Bevar naturen

Flere af de adspurgte virksomheder har også afgivet mere detaljerede høringssvar og efter at have læst dem alle sammen grundigt igennem, kommer formand for Næstved Erhvervsforening, Torben Johansen, frem til følgende konklusion.

Der er et markant ønske om en forskønnelse af vores havneområde inklusive boliger tættere på vandet.

Der er også et markant ønske om at bevare naturen og nuværende aktiviteter på de alternative områder på henholdsvis Stenbæksholm og Ydernæs.

Sidst men ikke mindst, så er flere kommentarer udtryk for manglende indsigt i faktuel viden om havnen og skibstrafikkens udvikling generelt.

På baggrund af undersøgelsen lover Torben Johansen, at erhvervsrådet vil bakke op om fortsat havnedrift i byen, samt se positivt på en kommende udflytning af aktiviteterne for enden af Kanalen.

- Undersøgelsen fortæller mig i hvert fald, at et stort flertal af virksomhederne foretrækker, at Næstved forbliver en havneby, og det er vi forpligtiget til at støtte op om, siger Torben Johansen.

Byrådet bestemmer

Undersøgelsen glæder også havneformand Kristian Skov-Andersen (V). Han finder undersøgelsens konklusioner særdeles relevante i den fortsatte politiske diskussion om havnens fremtid.

- Jeg noterer mig, at erhvervslivet samlet set bakker op om havnen, og det er glædeligt, og så må placeringen afhænge af de beslutninger, der bliver truffet i byrådet, siger han.

Spørgeskemaundersøgelsen fra Næstved Erhvervsforening bliver nu sendt til det samlede byråd med en klar opfordring til, at brugere og lejere af havnens faciliteter får en snarlig afklaring, om hvad fremtiden måtte bringe.

Borgmester Carsten Rasmussen (S) har tidligere fortalt, at han regner med en endegyldig beslutning om erhvervshavnens fremtid i indeværende byrådsperiode - altså inden næste kommunalvalg den 16. november.

arrow Maglemølle under forvandling: Fra papir til padel
22. marts 2021 kl. 11:45 Opdateret: kl. 16:25
arrow De kan blive Bedste Turismeinitiativ og årets ildsjæl
18. marts 2021 kl. 07:11 Opdateret: kl. 11:45
arrow Debat: Det ender med et havnekompromis
17. marts 2021 kl. 14:21 Opdateret: kl. 19:32
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk