18. december 2018
BUPL var en af en række faglige organisationer, som var repræsenteret til demonstrationen. Foto: Esben Thoby
gallery icon

Se billedserie

BUPL var en af en række faglige organisationer, som var repræsenteret til demonstrationen. Foto: Esben Thoby
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Massiv billedserie: Flere tusinde demonstrerede for de offentligt ansatte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Massiv billedserie: Flere tusinde demonstrerede for de offentligt ansatte
Opdateret 05. april 2018 kl. 09:45
Næstved - 05. april 2018 kl. 08:44
Af Esben Thoby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De verserende overenskomstforhandlinger har fyldt godt i medielandskabet den seneste tid. Onsdag var der landet over flere demonstrationer til støtte for de offentligt ansatte, således også i Næstved med et par tusinde demonstranter.

arrow Læs også: Fagforbund i fælles demonstration onsdag aften

- Vi havde planlagt dagen 4. april, fordi konflikten skulle være trådt i kraft her. Nu blev den udsat, men vi blev enige om at afholde demonstrationen alligevel. Det er stadig vigtigt at synliggøre, at det ikke er i orden, at vores krav ikke bliver hørt, fortalte Betina Vincent Andersen, formand for BUPL Sydøst.

Hun var en af hovedkræfterne bag demonstrationen, som også var arrangeret i samarbejde med de faglige organisationer i Næstved; LO, FTF og AC.

- Da Danmark var i krise, mistede vi kolleger. Vi holdt os tilbage og brokkede os ikke, men tog ansvar. Så nu skal vi selvfølgelig også have del i væksten, tilføjede Betina Vincent Andersen til Sjællandske.

Ruten gik fra Rådmandshaven til Axeltorv, hvor der blev holdt taler af Marie Sonne, næstformand for SL, Helena Mikkelsen, forbundssekretær i FOA, Rita Bundgaard, næstformand for HK samt Thomas Andreasen, hovedstyrelsesmedlem i Danmarks Lærerforening.

Forhandlingerne i forligsinstitutionen fortsætter i disse dage. Hvis parterne ikke når til enighed, er der varslet strejker på det offentlige arbejdsmarked fra 18. april. Seks dage efter har arbejdsgiverne varslet lockout af store dele af den offentlige sektor, men det hele kan endnu engang blive udsat i to uger.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk