21. september 2019
Martin Nordstjerne reddede med førstehjælp kæresten Camilla Eriksens liv. Nu er han nomineret af Røde Kors til prisen som Årets Førstehjælper 2019. Foto og video: Alberte Damgaard Pedersen
Martin Nordstjerne reddede med førstehjælp kæresten Camilla Eriksens liv. Nu er han nomineret af Røde Kors til prisen som Årets Førstehjælper 2019. Foto og video: Alberte Damgaard Pedersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Martin kan blive årets førstehjælper: Reddede kæresten efter hjertestop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Martin kan blive årets førstehjælper: Reddede kæresten efter hjertestop
Næstved - 25. marts 2019 kl. 14:26
Af Niels Brande
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

26-årige Martin Nordstjerne fra Næstved er sammen med 43-årige Lene Nørgaard fra Randers og 25-årige Julie Sørensen fra Odense nomineret til Årets Førstehjælper 2019.

Prisen overrækkes den 4. april af Røde Kors i samarbejde med Aleris-Hamlet.

De tre er nomineret til prisen, fordi de alle har reddet liv med førstehjælp. Vinderen modtager en check på 10.000 kroner.

På rulletrappen ved parkeringskælderen i Fields falder Camilla Eriksen om. Hun får hjertestop. Heldigvis er hendes kæreste Martin Nordstjerne der til at gribe hende. Med 1-1-2 i røret udøver han førstehjælp, og efter få minutter kommer ambulancen.

Efter to dage vågner hun op fra kunstigt koma, og takket være 26-årige Martins hjerte-lunge-redning har hun i dag hverken psykiske eller fysiske mén. Derfor er han nomineret til Årets Førstehjælper 2019, som Røde Kors uddeler i samarbejde med Aleris-Hamlet.

For fem år siden tog Martin grundforløbet i førstehjælpsuddannelsen. I dag arbejder han med noget helt andet, nemlig fotografi, men førstehjælpen sad på rygraden, og det viste sig at være livsvigtigt. Det budskab vil han give videre.

Camilla Eriksens hjertestop fik hende og Martins Nordstrands øjne op for, hvor skrøbeligt livet er. Den 26. januar i år, som er årsdagen for hendes hjertestop, blev parret således gift.

Lene Nørgaard fra Randers er nomineret for med førstehjælp at redde ægtemanden Henrik Nørgaards liv i hjemmet, mens Julie Sørensen fra Odense er nomineret for med hjertemassage at redde sin far Ole Sørensen, som faldt om i hendes stue lige op til en familiefødselsdag.

Lige nu har hver tredje dansker et opdateret førstehjælpskursus, og hver femte dansker har aldrig taget et kursus. Det viser en undersøgelse fra 2018, som analysevirksomheden Voxmeter har udført for Røde Kors.

Røde Kors har som ambition, at alle danskere skal kunne førstehjælp og skal holde det vedlige.

For at sætte fokus på vigtigheden af førstehjælp kårer Røde Kors hvert år Årets Førstehjælper. Prisen bliver i år uddelt for 28. gang. Vinderen kåres den 4. april klokken 14 på Blegdamsvej 27, 2100 København Ø.

Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk