24. september 2021
Anette Fog, Jane Steensbjerg, Kitt Krogh og dagens hovedperson Birthe Sønderskov. Det var kun muligt - på grund af coronahensyn - at gennemføre løbet for i alt ti løbere. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Anette Fog, Jane Steensbjerg, Kitt Krogh og dagens hovedperson Birthe Sønderskov. Det var kun muligt - på grund af coronahensyn - at gennemføre løbet for i alt ti løbere. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Maratonmor sætter milepæl og er klar til et maraton på Gibraltar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Maratonmor sætter milepæl og er klar til et maraton på Gibraltar
Næstved - 06. maj 2021 kl. 12:00
Af Jan Jensen

Det blev udskudt, men nu er det lykkedes 65-årige Birthe Sønderskov at gennemføre sit historiske halvmaraton nummer 100. Det skete i Skælskør sammen med sin datter og familie.

arrow Læs også: Familier giver til andre familier med behov

I august 2020 var det datteren Pernille Malling, der holdt et løbeevent af de helt specielle, da hun i en alder af 43 år gennemførte sit maraton nummer 100.

Pernille Malling løber i mål sammen med sin mor og de i alt 10 løbere, der deltog. Birthe Sønderskov begyndte at løbe for ti år siden og er nu medlem af Klub 100 Halvmaraton. Privatfoto

1. maj fulgte maratonløberens mor, Birthe Sønderskov, trop og løb sig ind i klub 100 for halvmaratonløbere. Det skete i Skælskør, hvor løbevenner - blandt andre datteren Pernille og svigersønnen Martin, var blandt de 10 udvalgte på startlisten, der løb med på turen.

Begyndte for 10 år siden

Det er Pernille Mallings fortjeneste, at hendes mor også har fået lyst til at løbe. Det begyndte i 2011, hvor Birthe Sønderskov lagde forsigtigt ud og satte sig et mål: At løbe fem kilometer.

Det udviklede sig hurtigt - ikke mindst ved at følge i fodsporet af datterens løbevilje, og i marts 2014 kunne mor Birthe løbe over målstregen ved Københavns Halvmaraton.

25 hele maranton

Det blev startskuddet til en helt ny livsstil. I foråret 2015 løb Birthe Sønderskov sit første hele maraton, og i de senere år er det blevet til i alt 25 løb på den legendariske distance: 42,195 km.

Birthe Sønderskov og Pernille Malling har blandt andet gennemført maraton sammen i Berlin, Bruxelles og Dubai. Birthe Sønderskov har også fået "støtte" og løbeinspiration af sønnen Kasper og af Pernilles mand Martin.

Klub 100 Maraton medlem Pernille Malling overrækker certifkat til sin mor, Birthe Sønderskov, der nu er medlem af Klub 100 Halvmaraton. Privatfoto

Tre runder langs Noret

Birthe Sønderskov er bidt af at løbe, og selvom de lange ture har været gode, så har der været flest maraton på den halve distance.

Det afgørende halvmaraton nummer 100 har måtte udskydes på grund af coronaen, men det blev gennemført efter hovedpersonens egen løbebog: En 7,04 km distance á tre runder med udgangspunkt ved hjemmet i Skælskør.

Det blev en super dag, hvor de 10 løbere fulgtes hele vejen. Der var overskud til hyggesnak og til at nyde naturen. med 10 løbere, som fulgtes ad hele vejen langs Noret i Skælskør.

65-årige Birthe Sønderskov havde aldrig troet, at hun skulle blive så glad for at løbe. Det er hun blevet - med lidt inspiration fra familien. I oktober skal hun til Gibraltar for at løbe med sin datter. Privatfoto.

Løberejse til oktober

Efter løbet ventede familie og venner med forfriskninger. Her holdt Pernille Malling en tale for sin mor, og Birthe Sønderskov fik overrakt sit certifikat og specialmedalje til Klub 100 Halvmarathon.

- Løbevennerne havde samlet ind til en jakke og T-shirt med tryk. Min far, bror og jeg med familier gav hende en rejse til oktober, hvor vi skal løbe Gibraltar Marathon. Det blev hun meget glad for, siger Pernille Malling som også ser frem til at få endnu en løbeoplevelse sammen med sin mor.

arrow Skate og fisketure skal hjælpe børns trivsel efter corona
12. maj 2021 kl. 10:01 Opdateret: kl. 10:02
arrow Mistrivsel i lockdown giver flere børnesager
04. maj 2021 kl. 12:05 Opdateret: kl. 10:01
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk