28. november 2020
Der var fuldt hus til informationsmødet på skolen i Holme-Olstrup torsdag aften. Nu arbejdes der for etablering af en friskole i byen. Privatfoto
Der var fuldt hus til informationsmødet på skolen i Holme-Olstrup torsdag aften. Nu arbejdes der for etablering af en friskole i byen. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokalområde bakker op om en friskole i byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalområde bakker op om en friskole i byen
Næstved - 04. februar 2019 kl. 20:25
Af Mia Than West

Der er taget endnu et skidt på vejen mod etablering af en friskole i Holme-Olstrup.

arrow Læs også: Borgere er bekymrede for en by uden skole

Aktivitetsgruppen, der sidste år kæmpede for bevarelse af en folkeskole i byen, havde torsdag aften inviteret alle interesserede til informationsmøde for at finde ud af, om der i det hele taget er basis for at starte en friskole i byen.

Og det er der, fortæller Søren Peter Foldberg fra aktivitetsgruppen. Han vurderer, der var omkring 60 til 70 mennesker fra lokalområdet til stede.

Specialkonsulent i Friskolernes Hus, Peter Højgaard Pedersen, var også til stede for at fortælle, hvad det egentlig kræver at søsætte en ny skole.

- Hans budskab er, at man skal få profilen på plads. Det er fint med en motorvej, du kan køre ud af. Men yderrabatterne omkring skolen skal sættes på plads, forklarer Søren Peter Foldberg til Sjællandske.

Her er nu lavet en styregruppe, og over 40 personer har skrevet sig på lister med arbejdsopgaver indenfor »finansiering«, »skolens profil« og »hvor skal den bo«.

- Jeg er overrasket over, at der er så mange, der har angivet, at de gerne vil hjælpe til. Der var det grå guld, men der var også unge mennesker med børn og folk med ressourcer, siger Søren Peter Foldberg og uddyber:

- Et er at sige det, noget andet er at engagere sig, konstaterer han.

Skole i 2020
Der er forskellige ting, der skal overholdes, hvis man vælger at starte en ny friskole. Senest den 15. august året før skolestart skal Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling have modtaget anmeldelsesskema samt et depositum på 20.000 kroner.

Pr. 1. februar skal der indbetales yderligere 10.000 kroner i depositum. Pengene tilbagebetales, hvis skolen bliver en realitet. Det betyder, at en friskole i Holme-Olstrup tidligst kan starte i sommeren 2020.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk