28. maj 2020
En tur for to i Bio Næstved med billetter og slik for bare 9 kroner? Hvis et tilbud lyder for godt til at være sandt, så er det det nok også. Foto: Mogens Lorentzen
gallery icon

Se billedserie

En tur for to i Bio Næstved med billetter og slik for bare 9 kroner? Hvis et tilbud lyder for godt til at være sandt, så er det det nok også. Foto: Mogens Lorentzen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pas på sms'er om vildt billige biobilletter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pas på sms'er om vildt billige biobilletter
Næstved - 13. juli 2018 kl. 11:27
Af Esben Thoby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Modtager du en sms med Bio Næstved som afsender, hvor der står, at du kan få biobilletter og slik for kun 9 kroner, så er det svindlere, der forsøger at stjæle dine penge.

- Bio Næstved har fødselsdag og giver to biografbilletter plus snolder til de første 100 brugere for kun 9 kr.

Sådan står der i en sms-besked, som en læser modtog onsdag aften. I beskeden medfølger et link, som sender en videre til en hjemmeside ved navn summrsprng.eu. Her skal man svare på en række spørgsmål, inden man bliver bedt om at indtaste bankoplysninger, så de 9 kroner kan betales.

- Det må man for alt i verden ikke gøre. Man melder sig nemlig til en abonnementsordning, hvor der bliver trukket 199 kroner hver måned. Så sent som i går talte jeg med en dame, som havde fået trukket penge tre måneder i træk, før hun opdagede det. Og biografbilletterne modtager man selvfølgelig aldrig, forklarer Peter Kruse, ekspert i IT-sikkerhed og medstifter af virksomheden CSIS Group.

Fænomenet kaldes smishing, og det er i voldsom fremgang denne sommer, hvor det nærmest er væltet ind over Danmark som en bølge. I sidste uge var der to store »kampagner«, fortæller Peter Kruse, hvor kriminelle udgav sig for at sende sms'er fra henholdsvis Nem-ID og Apple ID.

- Jeg er ret sikker på, at man har fået adgang til oplysningerne gennem en quiz på Facebook. Det er nok bare at have klikket sig ind på en quiz, man behøver ikke gennemføre den. Dermed har man fundet frem til, at det telefonnummer hører til i Næstved, og så sender man sms'en fra Bio Næstved, fortæller Peter Kruse.

Jesper Larsen, leder af Bio Næstved, bekræfter, at det ikke er biografen, som har sendt sms'en ud. Derudover har han ingen kommentarer.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk