22. juni 2021
Alt kan sælges. Men boligpriserne er stadig meget moderate i Næstved. Faktisk 2.000 kr. billigere end landsgennemsnittet pr. kvadratmeter, viser de nyeste tal. Foto: Anna C. Møhl
gallery icon

Se billedserie

Alt kan sælges. Men boligpriserne er stadig meget moderate i Næstved. Faktisk 2.000 kr. billigere end landsgennemsnittet pr. kvadratmeter, viser de nyeste tal. Foto: Anna C. Møhl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokale huspriser står i stampe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Lokale huspriser står i stampe
Næstved - 28. oktober 2020 kl. 20:10
Af Kim Palm

Huspriserne stiger og for fjerde måned i træk satte den gennemsnitlige kvadratmeterpris for huse rekord.

arrow Læs også: Skoleelever danser og synger for at undgå højresvingsulykker

Det kan mærkes i flere nabokommuner, hvor Vordingborg, Faxe og Stevns er blandt de kommuner, hvor huspriserne er steget med omkring 10 procent fra september sidste år til september i år.

Kun steget én procent

I Næstved Kommune er prisudviklingen anderledes moderat. Ifølge tal fra ejendomsmæglernes fællesportal, Boligsiden, er priserne på fast ejendom kun steget én procent i det forløbne år. Tallene lyver ikke, men ejendomsmægler Allan Hansen fra Danbolig har en plausibel forklaring på, hvorfor boligpriserne tilsyneladende står i stampe i kommunen.

- Min personlige teori er, at vi i det forløbne år har solgt flere huse på landet, hvor kvadratmeterprisen generelt er lavere er lavere end i byerne. I Næstved er der nemlig godt gang i salget, og prisudviklingen er også til at få øje på. Det er bare ikke slået igennem i statistikken, da vi tæller et stort opland med mere beskedne priser, siger Allan Hansen.

Alt kan sælges

Rikke Nissen er ejendomsmægler i Home. Hun er enig med Allan Hansen. Det er nemt at sælge sin bolig lige nu. Især i Næstved by, hvor priserne også har pil opad.

Artiklen fortsætter under billedet

Mens boligpriserne buldrer derudaf i flere kommuner, er de kun steget med én procent i Næstved det seneste år. Det skyldes større salg af huse på landet, vurderer ejendomsmægler Allan Hansen.Foto: Jan Jensen

- Mange af husene sælger sig selv via køberkartoteket og i Næstved by er huspriserne steget jævnt det seneste år. Et standardhus, der før kostede halvanden million er typisk blevet 100.000 kroner dyrere, mens de store, luksuriøse huse er steget endnu mere, siger Rikke Nissen.

Det er især Digtervejskvarteret og Holsted nord, der hitter. Men huse og lejligheder kan sælges overalt i byen, lyder det fra mæglerne.

- Folk har fået andre værdier under coronaen. De går efter fast ejendom og jeg er sikker på, at det også vil afspejle sig i prisudviklingen, siger Rikke Nissen.

Der er i øjeblikket 560 boliger til salg i kommunen. Gennemsnitsprisen på huse i Næstved ligger lige nu på 11.433 kroner pr. kvadratmeter - godt 2.000 kroner under landsgennemsnittet.

Billigste hus finder du i landsbyen Bendslev nær Fuglebjerg. Her kan du erhverve et lille hus på landet for 250.000 kroner. Dyreste villa er en pragtbolig på Fælleseejevej i Næstved på 290 kvadratmeter. Pris 9.750.000 kr.

arrow 24-årig fik knytnæveslag i ansigtet og blev afpresset af bekendt
21. oktober 2020 kl. 07:22 Opdateret: kl. 16:22
arrow Holocaustoverlever fortæller
18. oktober 2020 kl. 18:35 Opdateret: kl. 13:24
arrow Café har været flyvende i 20 år
18. oktober 2020 kl. 12:01 Opdateret: kl. 13:36
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk