15. juni 2021
Nina Kærsgaard har altid interesseret sig for sang og musik. Når hun begynder at synge, er man ikke i tvivl om seriøsiteten og træningen, der ligger bag ordene og lyden.Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Nina Kærsgaard har altid interesseret sig for sang og musik. Når hun begynder at synge, er man ikke i tvivl om seriøsiteten og træningen, der ligger bag ordene og lyden.Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokal sangfugl underskriver international pladekontrakt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Lokal sangfugl underskriver international pladekontrakt
Næstved - 03. december 2019 kl. 20:30
Af Ida Steenfeldt Andersen

I dag bliver det alvor for sanger og sangskriver Nina Kærsgaard fra Fuglebjerg. Hun har nemlig skrevet kontrakt med det svenske pladeselskab Art:ery under kunstnernavnet Neen.

arrow Læs også: Se billeder: Sisse danser på Københavns skrå brædder med kendte tv-stjerner

Samarbejdet bliver kickstartet her i starten af december, hvor 24-årige Nina Kærsgaard blandt andet udgiver sin første single, artist- materiale og arbejdet som professionel sanger for alvor går i gang.

Med store planer og en masse nye scandipop-numre i bagagen er hun rejst til Sverige for at være med til at planlægge udgivelsen af sin musik.

Udover at udbrede kendskabet til musikken skal tiden i Sverige også bruges på at skrive og indspille ny musik. Hun kommer dog hjem inden jul for at arbejde videre i vante omgivelser.

Hendes første single under det nye pladeselskab udkommer den 6. december og hedder »Rooting«. Det er en personlig ørehænger, der handler om at huske på og værne om sig selv. En ting, som i den grad bliver relevant for hende, hvis de store scener pludselig begynder at kalde på hende.

- Jeg har været der meget for andre, så min nye single handler om at huske at værdsætte sig selv, for man kan ikke være noget for andre, hvis man ikke har sig selv med, siger hun om sin nye single.

Sangen er lavet i samarbejde med sangerinden Adeena.

Nina Kærsgaard har de sidste par år deltaget i tre til fire sangskrivercamps om året. Her mødes en masse folk fra musikbranchen for at få inspiration, gode idéer og skrive nye tekster. Her har Nina Kærsgaard blandt andet arbejdet sammen med den unge danske popsangerinde Clara.

Efter en skrivecamp tidligere på året fik Nina Kærsgaard et opkald, der slog benene væk under hende. Det svenske pladeselskab Art:ery ville gerne arbejde sammen med hende og tilbød hende en kontrakt.

- Jeg blev meget beæret og glad og sagde selvfølgelig ja, siger hun og smiler.

Efter aftalen om en kontrakt har Nina Kærsgaard intensiveret sit arbejde med musikken. Hun føler sig helt klar til at komme ud som navn og ansigt for et pladeselskab.

Udover at skrive og synge sine egne sange bruger Nina Kærsgaard også tid på at skrive sange til andre. I slutningen af november rejste hun blandt andet til Birmingham for at skrive helt skarpe tekster til nogle asiatiske artister.

- Det er fedt at få lov til at udtrykke sig og at skulle sætte en scene og en stemning, også selvom det ikke er mine egne oplevelser og følelser, jeg skriver om, forklarer hun.

Hun foretrækker dog at synge sit eget materiale.

- Det er meget lettere og mere troværdigt, når jeg synger mit eget, fordi jeg ved, hvor ordene kommer fra, siger hun.

Nina Kærsgaard har tidligere fået en forsmag på, hvordan livet som musiker kan være. I 2014 blev hun offentliggjort som en fjerdedelaf pigegruppen »World of Girls«.

En gruppe, der blev til efter idé af René Dif, der havde et ønske om at skabe en dansk og moderne version af det britiske popband Spice Girls.

I 2015 deltog »World of Girls« ved det danske Melodi Grand Prix med sangen »Summer Without You«. Der blev det dog ikke til et internationalt gennembrud, for Nina Kærsgaard, men det laver hun måske om på nu.

arrow Tre store navne til arenaen
26. september 2020 kl. 21:27 Opdateret: kl. 16:24
arrow Kulturladen kæmper for flere penge i kassen
22. september 2020 kl. 22:10 Opdateret: kl. 11:42
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk