5. august 2020
Indehaveren af Skelby Autoværksted, Karsten Larsen, fylder 50 år.
Indehaveren af Skelby Autoværksted, Karsten Larsen, fylder 50 år.
Foto: Peer Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokal mekaniker runder skarpt hjørne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokal mekaniker runder skarpt hjørne

Et kendt ansigt i Skelby og omegn fylder 50 år den 18. marts. Det er mekaniker og indehaver af Skelby Autoværksted, Karsten Larsen, der runder »det skarpe hjørne«.

Opdateret 05. februar 2015 kl. 12:17
Næstved - 18. marts 2014 kl. 08:14
Af Peer Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

SKELBY: Biler har stort set været omdrejningspunktet for hele Karsten Larsens liv, og den 18. marts kan han markere, at det er 50 år siden, han blev født.

- Jeg blev født i Ortved den 18. marts 1964, men allerede da jeg var ni måneder gammel flyttede mine forældre til Skelby, og jeg har faktisk boet i lokalområdet lige siden, fortæller Karsten Larsen.

Biler blev hurtigt hans store interesse, og efter endt skolegang kom han i lære hos Toyota i Gelsted, hvor han blev udlært mekaniker i 1984.

I fars firma

Den 1. februar 1965 etablerede Karsten Larsens far, Kjeld Larsen, Skelby Autoværksted på Buen 38, og her har værkstedet ligget lige siden.

- I to år, fra 1984 til 1986, var jeg værkfører hos Toyota i Gelsted, og den 1. oktober 1986 ansatte min far mig som mekaniker her på Skelby Autoværksted, og i dag er jeg indehaver af værkstedet, fortæller Karsten Larsen.

- Overtagelse af værkstedet skete dog ad to omgange. I 1994 købte jeg selve værkstedet, mens Kjeld beholdt delen med salg af biler. I 2005 overtog jeg også denne del, tilføjer han.

Karsten Larsen har ansat sønnen Jesper som mekaniker, og selvom der ikke ligger planer om, at Jesper Larsen en dag skal overtaget Skelby Autoværksted, lægger Karsten Larsen ikke skjul på, at det kan være en mulighed.

- Hvis Jesper til den tid har lyst, er det da ikke utænkeligt, siger Karsten Larsen.

Stort område

Trods den lokale forankring i Skelby, har autoværkstedet et stort kundegrundlag.

- Vi har altid levet højt på at yde en god service. Det betyder, at bilen er færdig til aftalt tid og til en fornuftig pris. Vi har kunder, der kommer fra lokalområdet, men der kommer også folk langvejs fra. Eksempelvis har vi kunder, som kommer fra København, fortæller Karsten Larsen.

- Vi reparerer både nye biler med fabriksgaranti og brugte modeller, og vi har en lånebil, så kunderne ikke skal undvære en bil. Dén kan man nemlig ikke undvære herude på landet, tilføjer han.

Aktiv i idrætsforeningen

Karsten Larsen var gennem 25 år en aktiv fodboldtræner i Skelby Idrætsforening.

- Jeg har trænet alle mine tre børn, og på et tidspunkt spillede Jesper og jeg på seniorholdet sammen, siger han.

I sin sparsomme fritid løber Karsten Larsen en smule, og gennem 20 har han deltaget i Eremitageløbet i Dyrehaven, nord for København.

Karsten Larsen blev gift med Jane i 1990, så i 2015 kan parret fejre sølvbryllup.

Karsten Larsen markerer sin 50 års fødselsdag ved et åbent hus arrangement fredag den 21. marts på Skelby Autoværksted, Buen 38, Skelby, 4160 Herlufmagle.

- På dagen er folk velkomne mellem klokken 13 og 17, og der vil være lidt mad og drikke, siger Karsten Larsen.

Peeras

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk