3. juli 2020
Står det til regeringen og Dansk Folkeparti kan du svinge ind på Næstved-Rønnede motorvejen i år 2028. Illustration: Næstved Erhverv
Står det til regeringen og Dansk Folkeparti kan du svinge ind på Næstved-Rønnede motorvejen i år 2028. Illustration: Næstved Erhverv
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokal jubel: Gedestien bliver til Vækstmotorvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokal jubel: Gedestien bliver til Vækstmotorvej
Næstved - 14. marts 2019 kl. 20:49
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I 2027 kan du suse med 130 km/t mellem Næstved og Rønnede. Det står klart efter at regeringen i går offentliggjorde en stor trafikinvesteringsplan til 110 milliarder kroner. Med på den prioriterede liste er Næstved-Rønnede motorvejen - med byggestart i år 2024 og forventet færdiggørelse tre år senere.

arrow Læs også: Region jubler over nye motorveje - men sæt farten op

Konkret har regeringen og Dansk Folkeparti har afsat 1,5 milliarder kroner til de 15 kilometer motorvej mellem Næstved og Sydmotorvejen ved Rønnede. Og selvom formanden for Næstved Erhvervsforening, Torben Johansen, gerne havde set gravemaskinerne gå i gang allerede i år 2021, er han glad for at motorvejen nu endelig ser ud til at blive til noget.

- Jeg vælger at tage smilet på. Motorvejen kommer til at spare borgere og virksomheder masser af timer på Rute 54. Det kommer til at have stor, stor indflydelse på områdets udvikling og vækst. Vores virksomheder har hungret efter dette løft, og det er med stor glæde, at jeg har modtaget den gode nyhed. Nu kan vi se en ende på gedestien og sige pænt goddag til Vækstmotorvejen, siger Torben Johansen.

Den konservative transportordfører Brigitte Klintskov Jerkel jubler også over, at Næstved-Rønnede motorvejen er med i Fase 1 over projekter, der skal realiseres.

- Som den eneste transportordfører fra Sjælland var der dømt hårde forhandlinger, der ofte trak ud til de sene timer. Men jeg synes virkelig det er lykkedes at give Sjælland et løft på vejområdet og jeg kan næsten ikke kan få armene ned over, at vi nu får en motorvej mellem Næstved og Rønnede, siger Brigitte Klintskov Jerkel, et af medlemmerne i den såkaldte sjællandske trafikmafia.

Udover Næstved-Rønnede motorvejen vil regeringen og Dansk Folkeparti sætte fart i flere andre østdanske motorvejsprojekter. Kalundborg-motorvejen har forventet byggestart i 2023 og Frederiksundsmotorvejens 3. etape har byggestart i år 2022. Dertil kommer en længe ventet omfartsvej til Stevns og en udbygning af E55 mellem Sydmotorvejen og Nykøbing Falster.

arrow S: Otte år er for længe at vente på motorvejen
14. marts 2019 kl. 05:51 Opdateret: kl. 15:11
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk