16. oktober 2021
Leder af Dagplejen i Næstved, Ole Dittmann (tv.), og dagplejer Thomas Vang er spændte på, hvordan det går, når kommunikationsplatformen Aula rulles ud til alle dagplejerne i kommunen.
gallery icon

Se billedserie

Leder af Dagplejen i Næstved, Ole Dittmann (tv.), og dagplejer Thomas Vang er spændte på, hvordan det går, når kommunikationsplatformen Aula rulles ud til alle dagplejerne i kommunen.
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokal dagplejer frontfigur i pilotprojekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Lokal dagplejer frontfigur i pilotprojekt
Næstved - 21. december 2020 kl. 18:00
Af Mia Than West

Sidste år blev Aula taget i brug på skoler og i SFO'er. Inden længe skal kommunens 165 dagplejere og samtlige daginstitutioner også i gang med at bruge kommunikationsplatformen, når der skal skrives ud til forældre, og når hverdagen med børnene skal dokumenteres gennem billeder.

arrow Læs også: Omstridt system rulles ud i dagplejen og institutioner

Dagplejer Thomas Vang har i godt tre måneder testet Aula for at finde ud af, hvad der fungerer, og hvad der ikke fungerer. Han er en del af Ll. Næstved gruppen, som har deltaget i et pilotprojekt omkring selve implementeringen af kommunikationsplatformen.

- Aula er udviklet til skoler, så det har altså krævet noget arbejde for at få det op at køre og få det tilpasset. Vi har eksperimenteret med alt muligt og fundet de ting, der kan skabe udfordringer, forklarer han.

Det skal være lettilgængeligt

Thomas Vang har i seks år været dagplejens webmaster og varetager alt, hvad der er af IT i dagplejen i Næstved.

Det var derfor oplagt, at han skulle være styremester på pilotprojektet - i samarbejde med Thorbjørn Øster fra Center for Dagtilbud og Skole.

- Aula er nemmere at gå til end NemBørn og er blevet meget bedre siden begyndelsen. Det vigtigste for os er, at det skal være lettilgængeligt både for os dagplejerne, men også for forældrene, siger Thomas Vang, der er fortrøstningsfuld i forhold til, hvordan Aula bliver modtaget.

Artiklen fortsætter under billedet.

Dagplejer Thomas Vang passer sammen med sin kone Susanne syv børn i huset på Chr. Winthers Vej i Næstved. Inden længe er de for alvor klar til at tage Aula i brug, som fremover bliver den nye kommunikationsplatform mellem dagplejerne og forældrene.

- Jeg har det således, at man må have ja-hatten på. Alle dagplejere undervises i brugen af Aula og bliver guidet og klædt så godt på, som de kan. Det bliver rigtig spændende, når vi skal i gang med at rulle det ud, siger han.

Morderligt stolt

Thomas Vang har undervejs i pilotprojektet udviklet en trin for trin guide, der beskriver hvordan man bruger platformen. Her står eksempelvis beskrevet, hvordan man sender beskeder, og hvad man skal huske, når der lægges billeder op.

Det har han været så god til, at materialet ikke kun er sendt ud til alle dagplejere og daginstitutioner i Næstved Kommune, men til hele landet, som kan vælge at bruge materialet til inspiration.

Thomas Vang og Thorbjørn Øster er desuden blevet filmet af systemejerne af Aula til brug for andre kommuner i Danmark. Og Thomas Vang er også blevet kontaktet personligt af Skive Kommune, der ønsker inspiration til deres arbejde. Det vækker glæde hos leder af dagplejen i Næstved, Ole Dittmann.

- Jeg er morderligt stolt af at have sådan en som Thomas. Det viser, at vi er gode til det her i dagplejen, hvor langt størstedelen af IT-parate. De svære ting kommer forholdsvis let ind, siger lederen.

En digital afløser

Udover Ll. Næstved gruppen har også daginstitutionerne Busters Verden og Pilegården været med i pilotprojektet, der rulles ud hos alle dagplejere og i alle daginstitutioner i Næstved Kommune i starten af januar.

- Det er et ønske, vi har haft længe. Vi går fra NemBørn til Aula, og fremover vil både dagplejen, institutioner og skoler snakke samme sprog. Aula bliver en digital afløser for alt det, der foregår på tavlen, siger Thomas Vang.

- Kodeordnet i forhold til udvikling af barnet er forældrene og samarbejde. Det skal starte tidligt - og på samme digitale platform. Det vigtigste for os er et godt samarbejde med forældre og tilfredse forældre, supplerer Ole Dittmann.

Målet med Aula er at skabe rum for bedre kommunikation mellem institution og hjem.

Fordelene er blandt andet, at både forældre og dagplejere/ansatte i institutionerne kan uploade billeder, se ugeplaner, sende beskeder og meget andet på platformen.

arrow Debat: Lad os hæve det digitale bundniveau i skolerne
19. november 2020 kl. 17:00 Opdateret: kl. 10:16
arrow Børneyoga og meditation hitter hos private børnepassere
14. november 2020 kl. 17:27 Opdateret: kl. 15:10
arrow Tværfagligt samarbejde skal skabe en tryg start i livet for de mindste
17. september 2020 kl. 16:10 Opdateret: kl. 09:48
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk