16. januar 2018
Løvfrø i transportkasse. Fotos: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Løvfrø i transportkasse. Fotos: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Løvfrøen kravler i træer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Løvfrøen kravler i træer
Næstved - 13. august 2017 kl. 10:09
Af Mogens Lorentzen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hun er fra Kulsbjerg ved Vordingborg, og han er fra Knudshoved Odde. Og de er forældre til hundredevis af små løvfrøer. Danmarks mindste frø, der i virkeligheden ligner en lysegrøn vingummibamse.

Det handler om to løvfrøer, som sammen skal sørge for at bestanden af løvfrøer ikke uddør i Danmark.

Fredag var det store udsættelsesdag. Biologer fra Næstved Kommune, teknisk udvalgs politiske top, formand Søren Revsbæk og næstformand Helle Jessen var sammen med godsejer Claus Neergaard fra Gunderslevholm Gods med til udsættelsen.

25 nye løvfrøer blev sluppet fri i Dyrehave ved Tystrup Sø nær Rejnstrup.

Frøerne blev udsat i et naturskønt område i kanten af en lille sø. Her har de optimale betingelser for at overleve, mener projekleder Michael Krogh.

Og det særlige ved løvfrøer er, at de lever i træer og buske. Det betyder, at fremover er det ikke kun fugle, der kan ses i træerne. Frøerne er der også, men de skal holde øje med fuglene, som betragter en fire centimeter lang løvfrø som en godbid.

- Vi har oplevet, at løvfrøerne er gået meget kraftigt tilbage de senere år. I dag er den akut truet med kun ganske få dyr tilbage. Modsat vores andre frøer og tudser er løvfrøen en »træfrø«, der lever næsten hele sit voksne liv i træer og buske, hvor den ved hjælp af hæfteskiver på tæerne kravler rundt og fanger insekter, siger Michael Krogh.

Det er andet år i træk Næstved Kommune udsætter frøer. Sidste år blev der udsat klokkefrøer ved kunstcentret Rønnebæksholm.

Og hvordan er det gået?
- Jeg det ved vi først næste forår. Først når frøerne kvækker ved vi, om de har overlevet, siger Michael Krogh, der er kommunens projektleder på begge frø-operationer.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk