26. oktober 2020
Bladhusets kantinemor gennem en menneskealder, Margit Simonsen, døde søndag på plejehjemmet Symfonien. Hun blev 94 år. Foto: Jan Jensen
Bladhusets kantinemor gennem en menneskealder, Margit Simonsen, døde søndag på plejehjemmet Symfonien. Hun blev 94 år. Foto: Jan Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Livslang kærlighed til mad: Margit Simonsen er død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Livslang kærlighed til mad: Margit Simonsen er død
Opdateret 05. juli 2020 kl. 14:02
Næstved - 14. august 2018 kl. 18:04
Af Kim Palm

Margit Simonsen er her ikke mere. Sjællandskes forhenværende kantineleder døde søndag på plejehjemmet Symfonien i Næstved. Hun blev 94 år.

arrow Læs også: Nyd udsigten: Fem nye lejligheder på toppen af byens gamle bladhus

Fra hjemmet på toppen af bladhuset i Ringstedgade var Margit Simonsen en kendt skikkelse i bybilledet, og en levende legende på avisen.

Margit holdt af mad. Rigtig mad. Og langt op i 90erne bar hun stadig sit indkøbsnet op gennem avisens trapper og var i gang i køkkenet, lige som hun hver jul kunne glæde bladhusets ansatte med hjemmelbagte småkager.

Margit Simonsen var født i Tørring i Jylland og kom til Sjælland som kokkepige på Bækkeskov Gods. Her mødte hun sin Holger.

De giftede sig i 1946, og året efter flyttede de ind i lejligheden i bladhuset, hvor han blev portner. I 1950erne blev hun headhuntet til jobbet som leder af avisens første kantine nede i kælderen.

Margit Simonsen begyndte med et udvalg bestående af frikadeller, røde pølser og ostemadder og så selvfølgelig øl, som der dengang blev drukket en del af, selv om det ikke var med hendes billigelse. Købmand Schou på Hjultorv kom med varer to gange om dagen.

Da der blev lavet en ny større kantine på tredje sal, udvidede hun med smørrebrød med hjemmelavet pålæg og fik assistance i køkkenet.

- En af de nye lavede grøn salat, men det kunne vi slet ikke sælge. Det var ikke noget for typograferne. Der var mere salg i flæskesteg og sylte, fortalte Margit Simonsen i et portræt-interview, da hun fyldte 90 år i juni 2014.

I mange år sørgede hun ikke blot for kantinen, men også for alle andre møder og selskaber i huset, julefrokoster og jubilæer.

Selv om hun aldrig havde haft nogen ansættelseskontrakt, var hun kantinemor på avisen til hun fyldte 67 år.

65 år i træk deltog hun i avisens generalforsamlinger, og avisen blev dagligt læst fra ende til anden. Hun var samtidig avisens første kvindelige medlem af Arbejdslederens Fagforening,

Margit Simonsen efterlader døtrene Ninette og Tora samt svigersønner, børnebørn og oldebørn.

Bisættelsen finder sted fra Holsted Kirke lørdag kl. 10.

arrow 90 år: Margit rører fortsat i gryderne
22. juni 2014 kl. 08:14 Opdateret: kl. 10:21
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk