15. juli 2020
Livredderne åbner badesæsonen på Enø Strand i morgen.
Livredderne åbner badesæsonen på Enø Strand i morgen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Livredderne er klar på Enø Strand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Livredderne er klar på Enø Strand
Næstved - 28. juni 2018 kl. 20:26
Af Kim Palm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Livredderne fra TrygFonden Kystlivredning har de sidste seks måneder været gennem hård træning for at være klar til den nye badesæson. Fredag åbner de livreddertårnene på Enø Strand og 35 andre strande landet rundt for at passe på badegæsterne, når de tager en dukkert i vandet, der er lunere og mere indbydende, end vi har oplevet i mange år.

arrow Læs også: Badevandet er i topform

I år bliver åbningen ekstra festlig, for TrygFonden Kystlivredning fejrer 20-års jubilæum, og derfor byder livredderne på kage på åbningsdagen kl. 11, når tårnet åbner.

Forebygger ulykker
Det fantastiske sommervejr har allerede givet danskerne smag for strandlivet, og det lune badevand frister til mange flere strandture end sidste år. Derfor håber livredderne på en travl sæson med både mange danskere og mange turister ved kysterne. Livredderne har forberedt sig helt op til tårnåbningerne med hård træning for at være i topform og for at kunne træde til, hvis der opstår farlige situationer på strandene eller ved havnebadene.

Livreddere redder liv
I 2017 gennemførte livredderne 51.763 indsatser. I 13 tilfælde blev det vurderet, at en eller flere personer havde været i akut livsfare. Heldigvis er langt størstedelen af de indsatser, livredderne gennemfører, således forebyggende.

- De fleste badegæster er gode til at passe på sig selv, når de er i vandet, men vi ved af erfaring, at der hvert år opstår kritiske situationer og nogle gange også ulykker på de danske strande og havnebade. Derfor er det er vigtigt, at livredderne kan gribe ind under akutte og livsfarlige situationer, siger René Højer, programchef i TrygFonden.

Livredderne vil være på vagt på strandene hver dag i badesæsonen kl. 11-19 frem til den 22. august. Den primære zone, som livredderne overvåger, er markeret med rød-gule flag i strandkanten.

arrow Det Blå Flag er tilbage i ferieland
03. juni 2019 kl. 10:05 Opdateret: kl. 08:36
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk