25. september 2021
Den gamle og stærkt forfaldne krobygning får foreløbig lov at blive stående, da Flexbolig Sjælland har annulleret udbuddet af nye boliger. Formanden for Lokalråd Mogenstrup, Varnny Mattsson (grøn vest), er skuffet.  Foto: Jan Jensen
gallery icon

Se billedserie

Den gamle og stærkt forfaldne krobygning får foreløbig lov at blive stående, da Flexbolig Sjælland har annulleret udbuddet af nye boliger. Formanden for Lokalråd Mogenstrup, Varnny Mattsson (grøn vest), er skuffet. Foto: Jan Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lejere må vente: Udbud af nye boliger i gammel kro annulleret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Lejere må vente: Udbud af nye boliger i gammel kro annulleret
Næstved - 28. februar 2021 kl. 07:07
Af Kim Palm

I årevis har forbipasserende spurgt sig selv og hinanden: Hvad sker der med den gamle Mogenstrup Kro? Nu er svaret kommet. Der sker foreløbig ingenting.

arrow Læs også: Loppelørdag i Mogenstrup trækker folk fra nær og fjern

Udbuddet af 72 nye boliger er nemlig blevet annulleret, da ingen af de tre indkomne bud levede op til boligselskabets forventninger.

- Det er vi utroligt kede af. Men vi har ikke givet op endnu og vi kæmper videre, fortæller formanden for boligselskabet Irene Jensen.

Det annullerede udbud er endnu et bump på vejen mod drømmen om nye seniorboliger og en kopi af den gamle Mogenstrup Kro, som der var lagt op til i lokalplanen.

- Vi havde inviteret fem udbydere i totalentreprise. Tre afgav bud, men der var ingen af tilbuddene, der levede op til forventningerne, siger projektleder i Krohaven, Søren Møgelgaard Jensen.

For mange trapper

De bud, der kom opererede nemlig alle med trapper og etageboliger, og det rimer slet ikke med boligselskabets målsætning om tilgængelighedsboliger til den opvoksende alderdom i Mogenstrup.

Formanden for Lokalråd Mogenstrup, Varnny Mattsson deler skuffelsen, da han og mange andre ældre i byen for længst har skrevet sig op til en almennyttig bolig på den gamle kro, der endnu ikke må rives ned.

- Jeg har selv set de indkomne tilbud, og jeg forstår godt, at boligselskabet har annulleret udbuddet. Nu må vi bare vente på et nyt udbud, og jeg håber kommunen er klar til at hjælpe med hurtig sagsbehandling, siger Varnny Mattsson.

129 millioner kroner

Boligselskabet vil nu gå i dialog med kommunen om en revidering af lokalplanen. Det betyder yderligere ét års forsinkelse og formentlig også færre boliger end de 72 projekterede i første etape.

I alt skal der bygges for 129 millioner kroner. Nedrivningstilladelsen af den gamle og stærkt forfaldne krobygning er på plads. Men bulldozerne kommer først på arbejde, når kommunen har godkendt en revideret lokalplan og de nye rammer for byggeriet af almene boliger i byen.

arrow Det Blå Marked er populært
21. juni 2021 kl. 07:13 Opdateret: kl. 17:04
arrow Læs eller genlæs: Ikonisk kro er skvattet helt sammen
02. januar 2021 kl. 00:30 Opdateret: kl. 14:49
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk