18. august 2019
Tilbage i december 2015 var der en stor demonstration mod den skolestruktur, som byrådet samme aften besluttede at indføre. Her bliver en række underskrifter fra Sct. Jørgens Skoles distrikt overrakt til Lars Hoppe Søe, der i dag er formand for Børne- og Skoleudvalget. Udvalget er netop nu i gang med en større evaluering af skolestrukturen. Og drøftelserne går for alvor i gang i dag.Foto: Thomas Olsen
Tilbage i december 2015 var der en stor demonstration mod den skolestruktur, som byrådet samme aften besluttede at indføre. Her bliver en række underskrifter fra Sct. Jørgens Skoles distrikt overrakt til Lars Hoppe Søe, der i dag er formand for Børne- og Skoleudvalget. Udvalget er netop nu i gang med en større evaluering af skolestrukturen. Og drøftelserne går for alvor i gang i dag.Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ledelse pønser på at lukke populær skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ledelse pønser på at lukke populær skole
Næstved - 12. september 2018 kl. 13:06
Af Mia Than West
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Skal Kobberbakkeskolens afdeling i Rønnebæk lukke?

arrow Læs også: Millionerne fosser ud af omstridt folkeskole

Det scenarie kan godt blive en realitet - i hvert fald hvis det står til skoleledelsen. Medlemmer fra Børne- og Skoleudvalget var på besøg på skolen i forbindelse med et besigtigelsesmøde den 27. august med rundvisning på afdeling Sydby og afdeling Sct. Jørgen. Her nævnte skoleleder Annika Bramming og pædagogisk leder Bo Dau Frederiksen lukning af afdeling Rønnebæk som en mulighed.

Det bekræfter formand for skolebestyrelsen, Søren Schmidt Wienke. Han fortæller, at skolebestyrelsen dog endnu ikke har forholdt sig til den udmelding. Det sker først på et møde i skolebestyrelsen den 18. september.

- Det er suverænt ledelsen, der er kommet med scenariet. Vi er ikke blevet inddraget, men vi har hørt ledelsens holdning til det, forklarer formanden, der er uenig i den betragtning.

- Min personlige holdning er, at det ikke er en god idé. Der er elever, der ikke fungerer på de store skoler. Nogle søger bevidst derud, fordi det er en lille skole, uddyber han overfor Sjællandske.

Tilbage i august 2016 blev 17 folkeskoler i Næstved Kommune til seks, og der blev indført områdeledelse på skolerne. Der blev ikke lukket matrikler i forbindelse med omorganiseringen, men overbygningerne blev samlet på forskellige afdelinger: Afd. Sjølund, Mogenstrup, Fensmark, Fuglebjerg, Herlufsholmvej, Holsted og Glumsø.

Da flertallet i byrådet i december 2015 valgte at indføre områdeledelse på folkeskolerne, blev det samtidig besluttet at gennemføre en evaluering i 2018. Det er den evaluering, Børne- og Skoleudvalget nu er i fuld gang med at gennemføre for at afdække tilfredsheden med den gennemførte omorganisering.

Alle med interesse i skolevæsenet har fået mulighed for at give deres mening til kende via eksempelvis høringer og spørgeskemaundersøgelser, og udvalget har desuden gennemført dialogmøder på samtlige folkeskoler med deltagelse af den samlede ledelse, skolebestyrelsen, elevrådsformanden, fællestillidsmanden, arbejdsmiljørepræsentanten, lokalrådsformanden samt områdelederen fra det aktuelle dagtilbudsområde.

Derudover har medlemmer af Børne- og Skoleudvalget også været til møder med ledelsen på de fleste skoler, hvor de har fået en rundvisning på flere afdelinger.

- Det var på sådan et møde, at emnet (lukning af afdeling Rønnebæk, red.) blev bragt på banen af ledelsen, forklarer formanden for Børne- og Skoleudvalget, Lars Hoppe Søe.

I dag holder udvalget planlagt temamøde, hvor den politiske drøftelse af skolestrukturen for alvor går i gang. Lars Hoppe Søe udelukker ikke, at lukningen af Kobberbakkeskolen, afdeling Rønnebæk, kan komme på tale.

- Det er ikke det, der er i fokus på mødet. Det er en politisk drøftelse, hvor vi skal snakke om evalueringen. Vi sætter os ned at tager en dialog fra enden af, siger den radikale formand.

Det er Børne- og Skoleudvalget, der i sidste ende beslutter, om evalueringen af skolestrukturen giver anledning til justeringer. Det er dermed også en politisk beslutning, hvis der skal lukkes matrikler/afdelinger.

Hvis det står til medlem af Børne- og Skoleudvalget, Søren Revsbæk (V), lukker skolen i Rønnebæk ikke.

- Jeg synes ikke, det er noget særligt godt forslag. Rønnebæk Skole har altid været godt drevet, konstaterer han.

Lone Høegh Karlsen er pr. 1. august i år ansat som daglig leder af Kobberbakkeskolen, afdeling Rønnebæk, hvor der i dag går 162 elever. Hun har på ingen måde lyst til at kommentere en mulig lukning af afdelingen og henviser til skoleleder Annika Bramming.

Sjællandske har forgæves forsøgt at få en kommentar fra skolelederen og pædagogisk leder Bo Dau Frederiksen.

arrow Skolechef: Nu skal der skabes ro og stabilitet
01. november 2018 kl. 20:55 Opdateret: kl. 15:28
arrow Omstridt skoleleder fyret
31. oktober 2018 kl. 05:36 Opdateret: kl. 09:45
arrow Skoleleder sygemeldt på ubestemt tid
22. september 2018 kl. 10:03 Opdateret: kl. 13:28
Nyhedsbrevet for Sjællandske Næstved / Ugeavisen Næstved/ Søndagsavisen Sydsjælland
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 06.00
BREAKING-nyheder udsendes efter behov
*påkrævet

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk