22. marts 2019
Pigernes mor var tiltalt for mishandling efter den grove voldsparagraf, men blev alene dømt efter den mildere, almindelige voldsparagraf. Modelfoto: Simon Knudsen
Pigernes mor var tiltalt for mishandling efter den grove voldsparagraf, men blev alene dømt efter den mildere, almindelige voldsparagraf. Modelfoto: Simon Knudsen
Foto: Simon Knudsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kvinde indberettede egen datter for vold mod børnebørn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kvinde indberettede egen datter for vold mod børnebørn
Opdateret 06. juli 2018 kl. 10:34
Næstved - 06. juli 2018 kl. 05:57
Af Esben Thoby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Torsdag faldt der dom i en sag mod en 29-årig kvinde fra Næstved, der var blevet indledt i sidste uge. Kvinden blev idømt fire måneders betinget fængsel med krav om samfundstjeneste for at have udøvet vold mod sine to døtre.

arrow Læs også: Efter stor politiaktion: Ni fremsat i grundlovsforhør

Det var en dom, der blev modtaget på stedet af den 29-årige, som stod til en noget strengere straf, hvis anklagemyndighedens påstand var blevet fulgt af Retten i Næstved. Kvinden var nemlig tiltalt for mishandling af de to børn, og anklager Ulrik Birk gik efter ti måneders ubetinget fængsel til hende, men retten mente, at der alene var tale om vold og ikke mishandling.

Moren blev dømt for at have udøvet vold mod den ældste pige - født i 2007 - i en periode fra maj 2010 til december 2017. Hun blev i perioden slået adskillige gange med både knytnæver og flad hånd på arme og ben, ligesom hun også fik slag i bagdelen. Ved en enkelt lejlighed blev hun slået med en støvsugerslange.

Pigens lillesøster kom til verden i slutningen af 2012, og volden mod hende skulle være begyndt allerede i 2014. Den mindste pige blev alene slået med flad hånd, og det fortsatte ligeledes frem til december sidste år.

Her fik den ældste af pigerne nemlig nok, da hun endnu engang var blevet slået af sin mor. Hun søgte grædende hen til sin mormor og fortalte, hvad der skete i hjemmet.

Mormoren valgte noget usædvanligt at gå til Næstved Kommune og indberette sin egen datter. Kommunen politianmeldte derefter den 29-årige kvinde.

De to piger blev efterfølgende anbragt på en institution i Fensmark, hvor de fik besøg af deres mor juleaften sidste år. Her udøvede kvinden endnu engang vold mod den yngste datter, som hun tog fat i med begge hænder og kastede hårdt ind i en væg med hovedskader til følge.

Også en 38-årig mand, der boede sammen med kvinden fra starten af 2012 og omkring et år frem, var tiltalt i sagen. Han skulle have slået den ældste datter mange gange i den periode, han boede hos familien. Forholdet faldt dog for forældelsesfristen, og derfor blev mandens skæbne afgjort allerede i sidste uge.

Begge piger er nu anbragt i en plejefamilie, og det er op til Næstved Kommune at afgøre, hvad der skal ske med dem fremover.

arrow Truende mand amok på genbrugsplads
27. juni 2018 kl. 12:11 Opdateret: kl. 12:11

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk